Центар Министарства одбране у Зрењанину позива регруте за увођење у војну евиденцију и заинтересована лица за добровољно служење војног рока

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Зрењанин отпочео је позивање појединачним позивом војних обвезника који се нису одазвали позиву за увођење у војну евиденцију у 2021. години. 
 
Увођење по појединачном позиву вршиће се у временском периоду од: 
- у канцеларији Зрењанин, Гундулићева бб, од 11.05. до 28.05.2021. године, од 09.00 - 15.00 часова. 
 
У назначено време и место могу се јавити и војни обвезници који се нису одазвали општем позиву за увођење у војну евиденцију, и из било којих разлога нису примили појединачни позив.
 
Увођење у војну евиденцију вршиће се уз примену мера заштите од заразне болести CОVID-19, те је потребно да регрути са собом понесу заштитну маску, држе међусобно одстојање и придржавају се и осталих препоручених мера заштите.
 
Неодазивање позиву повлачи законску одговорност у складу са чланом 126. Закона о војној, радној и материјалној обавези. 
 

Центар Министарства одбране Зрењанин обавештава заинтересована лица мушког и женског пола да је у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока с оружјем за потребе јунског упутног рока 2021. године.
 
Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса. Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs или у Центру Министарства одбране Зрењанин у Зрењанину, Гундулићева бб, где могу поднети пријаве.
 
После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат одлази у неки од центара за обуку Војске Србије. 
 
Закон о војној, радној и материјалној обавези прописује да служење војног рока траје шест месеци. Служење војног рока с оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника. 
   
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5965/Logo_Centar_MO_0.jpg