Радни састанак заменика градоначелника са представницима “Linglong International Europe -LLIE” – акценат на заштити животне средине

На Светски дан планете Земље, заменик градоначелника, Саша Сантовац одржао је данас радни састанак са представницима највеће и најзначније инвестиције у Војводини , „Linglong International Europe - LLIE“, одељење EHS Departman , које се бави заштитом животне средине, здрављем и безбедности на раду. Теме разговора односиле су се на даљу сарадњу у наредном периоду, запошљавање, а акценат је био на екологији и заштити животне средине.

 


На састанку су присуствовали Лиу Бингхонг, шеф Департмана за заштиту животне средине, здравље и безбедност на раду, Марко Рућандо, референт за заштиту животне средине, Роберт Киш, референт за безбедност и здравље на раду и Немања Касаловић, преводилац.
- Долазак Линглонга у Зрењанину од великог значаја је за целу територију Баната, јер ће погони те фабрике донети огроман напредак. То није само 1.200 нових радних места, већ ће моћи више новца да се уложи и у путну мрежу, а то подразумева ауто-пут Београд-Зрењанин-Нови Сад, који је толико велики, и вишеструко важан пројекат, да његов значај превазилази локалне оквире, рекао је Сантовац који додаје да град Зрењанин ове године у унапређење саобраћајне инфаструктуре из свог буџета улаже више од 220 милиона динара. 

 


Компанија LLIE показала је жељу да се укључи у свакодневни живот града, са жељом да уређују, улепшавају и да након отварања наставе са акцијама које за циљ имају унапређење квалитета живота грађана, а од недавно већ су се прикључили акцији озелењавања и пошумљавања.
-Компанија ће се трудити да све своје стандарде који се тичу заштите животне средине прилагоде законима Републике Србије. Жеља нам је да наставимо да учествујемо што више у јавним догађајима, које су у интересу заједнице и града Зрењанин, рекао Лиу Бингхонг.

 


Компанија LLIE настоји да град Зрењанин учини здравијим местом за живот и испуни максимално своју друштвену одговорност.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5985/Sastanak_Linglong_22_04_2021_1_crop.jpg