Сутра се наставља имунизација у Зрењанину без заказивања, у току недеље вакцина доступна у још насељених места, број датих доза премашио 60 хиљада

Дом здравља “Др Бошко Вребалов” саопштава да се у Зрењанину сутра наставља процес масовне имунизације становништва без претходне најаве, као и да ће у току ове недеље вакцина бити доступна у још неким насељеним местима на територији града. 
 
Након што је успешно спроведена у Книћанину, Фаркаждину, Ченти, Банатском Деспотовцу, Ботошу, Орловату и протеклог викенда у Меленцима, у току ове недеље имунизација ће бити оргнаизована и за мештане Јанковог Моста и Михајлова, а у самом граду Зрењанину сутра се наставља се имунизација грађана без претходног пријављивања путем портала еУправа. 
 
У хали спортова “Медисон” сутра (уторак, 18. мај) се могу, без претходне пријаве, вакцинисати сви заинтересовани грађани, у термину од 9 до 19 часова, а могу бирати вакцину између произвођача “Фајзер” и “Синофарм”. 
 
 
Закључно с јучерашњим даном, број укупно датих доза вакцина на територији коју покрива зрењанински Дом здравља премашио је 60 хиљада и износи 61.499. Примо дозу примило је 35.824, а обе дозе 25.675 наших суграђана. Вакцина “Синофарм”дата је укупно у 37.240 доза, “Фајзер” у 13.636, “Спутњик” у 8.203 и “Астра Зенека” у 2.420 доза. 
 
Опадају у Зрењанину релевантне цифре у вези са епидемијом коронавирусом, па је тако Завод за јавно здравље јуче регистровао 319 активних случајева заразе, док је од 69 особа тестираних на коронавирус позитивно било 7. Истовремено, у ковид делу Опште болнице “Ђорђе Јоановић” хоспитализовано је 55 пацијената, од којих је четворо на механичкој вентилацији. Слободних лежајева је 71. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6027/Vakcinacija_19022021_00.jpg