Улагање у спортске објекте на селу: Градоначелник Зрењанина посетио ФК "МСК" у Михајлову


Градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је Фудбалски клуб "МСК" у Михајлову и том приликом поразговарао са представницима клуба који је основан 1957. године. 

 

 

Клуб је настао на иницијативу мештана који сами воде бригу о њему, али како би се функционисање подигло на виши ниво неопходна су додатна улагања. То је био разлог да их посети први човек града Зрењанина Симо Салапура и боље се упозна са проблемима које тиште мештане Михајлова.

 

 

У клубу постоје две селекције, која чини око тридетак дечака од којих је млађа селекција из суседних села Јанков Мост и Торак. Иако се клуб суочава са постојећим проблемима остварују добре резултате. Свлачионица коју сами одржавају у коректном је стању, међутим, захтеви су већи а капацитети мањи и тренутно је најпотребније да се направи још једна просторија за што успешнији рад, прича председник ФК „МСК“ Макан Јожеф.

 

 

- Једна комплетна просторија би нама много олакшала функционисање, која ће садржати све потребне пратеће елменте. Ово улагање је важно како за клуб, тако и за све мештане и развој спорта у селу - рекао је Јожеф и додао да су у претходној 2020. години остварили одличне резултате, што их је довело до вишег ранга.

Опредељење локалне самоуправе су улагања у спортску инфраструктуру како у граду, тако и у сваком селу. Град Зрењанин ће у сваком селу улагати у оно за шта се мештани изјасне да им је неопходно, каже градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

 

 

-Да се улагања у ово место исплати, потврђује број деце која тренирају. У години када смо Европски град спорта потребно је посебну пажњу посветити насељеним местима где је један велики ресурс спорта за наш град. Радује ме чињеница да ФК „МСК“ добро функционише и да поседује доста потенцијала. Оно што је можда најважније, постоје људи који воле овај клуб и зато је потребно да им локлна самоуправа помогне, рекао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

 

 

Закључак састанка је да ће се у наредном периоду радити интезивно на реализацији договорених планова. Након обиласка, деца су од градоначелника на поклон добила лопте и чуњеве.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6022/Fudbal_Mihajlovo_00.jpg