Градоначелнику Симу Салапури уручено признање за личност године листа “Зрењанин” у области политике

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура проглашен је за личност протекле године у области политике, у традиционалној акцији регионалног недељника “Зрењанин”, а њему је признање данас, на свечаности организованој у Народном позоришту “Тоша Јовановић”, уручио Далибор Бубњевић, директор и главни и одговорни уредник тог листа.
 
Бубњевић је казао да је добитници признања стварају историју овог града, али и нове вредности и да је потпора коју из године у годину добијају најбољи подстрек за њихов даљи рад. 
 
 
 
Градоначелник је у домену политике за личност године изабран са 1.795 гласова, на другом месту је Александар Старчевић (412), а трећи је Драган Гуџев (257).
У свом обраћању, градоначелник Салапура је рекао да захваљујући листу “Зрењанин” уназад девет година у граду постоји јавна процена онога што се ради.
- Послови које радимо су разноврсни, од спорта до политике, а сви ми смо на истом задатку, да овај град учинимо бољим. Хвала свима вама који то чините, честитам вам на добијеним наградама јер, ви сте најбољи део наше средине. Ваши резултати нису остали без вредновања, без награде која и није тако симболична, јер су у питању читаоци Листа “Зрењанин”, а они су најбољи проценитељи и најзахтевнији оцењивачи онога што ми радимо - казао је градоначелник и додао да је зато веома битно да се ове награде схвате као подстрек, међукорак и процес у ономе што се жели чинити у наредном периоду. 
 
 
 
- Уз честитке још једном свим добитницима, захваљујем се и читаоцима који су учествовали у овој анкети, и онима који нису гласали, али они који критикују и нас чине бољим и успешнијим, да брже решавамо проблеме у нашој средини. Захваљујем и Листу “Зрењанин” на храбрости, јер није лако направити овакву акцију имајући у виду у каквим околностима живимо и са каквим предрасудама - рекао је градоначелник, пожелевши свима добро здравље пре свега. 
- Ближи нам се крај ове необичне и специфичне ситуације у којој смо живели готово годину и по дана, у чудним околностима. Сада се све полако враћа у нормалу и нека ове награде буду подстрек - поручио је он.
 
Читаоци су бирали личности у осам области – политика, привреда, пољопривреда, медији, култура, просвета, медицина и хуманитарни рад, а на данашњој свечаности додељене су и плакете за најуспешније спортисте и спортске колективе, као и личност године по избору читалаца.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6065/Nagrade_lista_Zrenjanin_0.jpg