Од септембра поново јаслена група у вртићу "Невен" - заменик градоначелника обићи ће радове заједно са родитељима

Вртић “Невен” у Зрењанину биће током лета реконструисан о трошку града, и деца из зрењанинских месних заједница “4. јули” и “Ружа Шулман”, која су у последња два месеца морала да иду у друге вртиће, поново ће од септембра моћи да се упишу у јаслену групу у том вртићу. 
 
Реконструкцијом вртића, истиче заменик градоначелника Саша Сантовац, биће омогућено да више од 37 зрењанинских породица, има удобан и савремен смештај за децу, у непосредној близини својих домова. 
 
 
 
Сантовац је данас у Градској кући одржао састанак с представницима родитеља, који су пре два месеца покренули онлајн петицију, са захтевом да се деци јасленог узраста омогући повратак у вртић “Невен”, и обавестио их о одлуци града да реконструише вртић и осигура боравак и за децу најмлађег узраста из овог дела града. 
- Потпуно разумем захтеве родитеља. Брига о породици и деци је један од главних приоритета града Зрењанина. Деца из свих делова Зрењанина заслужују најбоље услове за боравак, а родитељима треба обезбедити могућност да своју децу одведу у вртић уз што мање трошкова и утрошеног времена. Договорили смо се да се обаве неопходни радови у објекту. То ће бити учињено током летњег распуста, како би било омогућено да јаслена група убудуће буде смештена у приземљу објекта и да од 1. септембра деца могу поново да бораве у вртићу “Невен“ – истакао је заменик градоначелника Саша Сантовац.  
 
Он је додао да је данас договорено и да у току распуста, заједно са родитељима, обиђе радове, и на лицу места се сви увере да се они одвијају планираним темпом. 
- Желимо да градимо поверење са родитељима и заједнички решавамо проблеме који постоје у нашем у граду, првенствено због наше деце – нагласио је Сантовац. 
 
 
 
Представница родитеља Ивана Гордић Перц је казала да је ова година за њих била изузетно тешка, јер су морали да издвaјају додатна финансијска средства и да се додатно ангажују око превоза деце. 
 
Ана Тепић Миланков, чији млађи син похађа вртић “Невен“, нагласила је да је и прошле и ове године званично постојала могућност да се деца упишу у јаслице у овом обданишту. 
- Међутим, деца су аутоматски пребачена у друге вртиће. За њих је “Невен“ друга кућа, о њима васпитачице тамо веома брину и зато је неопходно да им се омогући да се тамо и врате – закључила је Тепић Миланков. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6064/Vrtic_Neven_Santovac_0.jpg