Одржана 6. седница Градског већа - доминирале тачке које се тичу планова и измена планова детаљне регулације, најава укидања ванредне ситуације

Шеста седница Градског већа у овом сазиву, којом је председавао градоначелник Симо Салапура, одржана је данас у Барокној сали Градске куће, а на дневном реду било је четрнаест тачака. 
 
Градоначелник Салапура је рекао да су доминирале тачке које се тичу планова и измена планова детаљне регулације у више насељених места и индустријским зонама. 
 
Како је навео, измене и допуне планова раде се како би се инвеститорима, што онима из привреде, као и осталим, омогућило да у краћем року добијају грађевинске дозволе и да се на тај начин допринесе развоју града и насељених места. Те тачке, рекао је, биће предложене и за усвајање на наредној седници Скупштине града.
 
 
 
 
Градоначелник Салапура се осврнуо и на епидемиолошку ситуацију у нашем граду и да постоје услови за укидање ванредне ситуације.
- У складу са консултацијама које имамо са Заводом за јавно здравље Зрењанин и нашим стручњацима, пратимо помно предуслове за укидање ванредне ситуације. Укидање ванредне ситуације не значи и да можемо да се у потпуности вратимо старом начину живота, већ је то просто правни предуслов за функционисање јавних предузећа, установа и осталих активности на дневном нивоу и да их вратимо у нормалне токове. Морамо да останемо опрезни, да се придржавамо прописаних мера и морамо се вакцинисати - рекао је он.
 
 
 
 
Градоначелник је још једном упутио апел суграђанима да искористе могућност вакцинисања у нашој хали “Медисон”.
- Имамо пункт за вакцинисање без заказивања, радићемо и трећи круг вакцинисања по насељеним местима, организовати још неке акције како би нашу млађу популацију мотивисали да се вакцинишу јер су огроман потенцијал преносника коронавируса, а нису вакцинисани. Мере које су релаксиране утичу и на њих, они се враћају дружењу, великим скуповима и све то може да допринесе томе да дођемо у ризичан период. Према подацима којима располажемо, имамо мање од 40 активних случајева заразе на целој територији града, прешли смо 81.000 укупно вакцинисаних и за очекивати је да ћемо у наредних седам дана укинути ванредну ситуацију на територији нашег града - рекао је још градоначелник Симо Салапура.
 
Иначе, чланови Градског већа усвојили су Предлоге Одлуке о доношењу Измена и допуна Плана детаљне регулације радне зоне '”Југоисток I”, “Мала Америка”, као и Предлог Одлуке о доношењу Плана генералне регулације насељеног места Арадац, Предлог Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за далековод 110 кв ТС Перлез – ТС Зрењанин 2, Предлог Одлуке о изради Измене и допуне Плана генералне регулације “Багљаш”, Предлог Одлуке о изради Измене и допуне Плана генералне регулације “Берберско болница”, Предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације дела обилазнице око Орловата, деоница од раскрснице улице Ботошки друм и Иве Лоле Рибара, до раскрснице државног пута II-A реда бр. 130 за Томашевац, са друмским мостом преко реке Тамиш, у дужини од 1,6 км, а известилац по свим тим тачкама била је Љиљана Пецељ Лубурић, начелница Одељења за урбанизам Градске управе.
 
 
 
 
У наставку седнице усвојен је и Предлог Одлуке о измени Одлуке о оснивању ЈКП “Градска топлана” Зрењанин, за шта је известилац Илија Свилар рекао да тиме бришу одредбе које се тичу дистрибуције гаса, с обзиром да је исту преузело ЈП “Србијагас”.
 
Чланови већа усвојили су и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку ЈКП “Градска топлана” Зрењанин којом се исказана нето добит по завршном рачуну за 2020. годину, у износу од 6.253.306,00 динара у целости усмерава на покриће дела губитка ранијих година и Извештај о пословању за период 01.01.2020. године до 31.12.2020. године тог предузећа. 
 
На данашњој седници усвојен је и Предлог Одлуке о одузимању права коришћења на непокретностима у јавној својини града Зрењанина Дому здравља “Др Бошко Вребалов” и “Апотеци Зрењанин”. Како је известила Мила Ратковић Панић, начелница Одељења за имовинско - правне послове и управљање имовином Градске управе, усвајањем овог предлога стичу се услови да се објекти у неколико села и граду, а који су сада празни и напуштени, дају на управљање Градској стамбеној агенцији која ће их дати у закуп. 
 
 
 
 
Већници су усвојили и Извештај о раду Службе ванинституционалне заштите Геронтолошког центра Зрењанин за 2020. годину, а известилац за ту тачку била је Даница Ђорђевић, као и Предлог Закључка о давању сагласности на измену Програма пословања “Јавног предузећа за урбанизам” Зрењанин за 2021. годину о чему је известио Драган Стајић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6089/6_sednica_GV_22-06-2021_0.jpg