Заменик градоначелника Саша Сантовац данас у посети Меленцима и Бањи Русанди, јуче Книћанину

Заменик градоначелника Саша Сантовац посетио је данас Меленце и Бању Русанду, поводом обележавања сеоске славе - Духова, празника којим се прославља силазак Светог Духа на Апостоле, 50 дана од Васкрсења Христовог. Сантовац је, у друштву чланова Савета МЗ Меленци, обишао павиљон Специјалне болнице Бања Русанда, потом је посетио комисију која оцењује најбољи чобански паприкаш, који се традиционално припрема овом приликом, и разговарао са грађанима, посетиоцима манифестације у парку Бање Русанде. Свему је претходила и традиционална славска литија улицама Меленаца.
 
 
 
 
Манифестација у Меленцима сваке године окупља велики број мештана, али и њихових гостију, који се, између осталог, такмиче и у кувању паприкаша - чобанца. “Светско првенство” у тој кулинарској дисциплини одржано је и ове године, а у конкуренцији за најбољег нашло се 12 учесника, чији су се узорци нашли пред комисијом. Било је и оних који су кували “за своју душу”, без такмичарских претензија, а паприкаш се могао и купити. Упркос натпросечно топлом јунском дану и нешто мањем броју окупљених него претходних година, обележавање сеоске славе протекло је у добром и ведром расположењу. 
 
 
 
 
Током овог викенда и мештани насељеног места Книћанин обележавају сеоску славу, дан Свете тројице. За ове славске дане чланови Савета МЗ "Војвода Стеван Книћанин" из Книћанина организују богат културно-уметнички програм, уз учешће свих удружења и организација из тог села, као и гостију из околних места. Међу гостима су и ове године били пријатељи села Книћанин - место Каравуково, из општине Оџаци у Западнобачком округу. Ту сарадњу поздравио је и заменик градоначелника, који је јуче посетио Книћанин и присуствовао обележавању славе.
 
 
 
- Оно што је веома значајно је да ћемо и у наредном периоду наставити ту сарадњу, између Книћанина и Каравукова и да ћемо да настојати да још више развијамо пријатељске односе. Верујем да ћемо следећу славу села дочекати са много нових ствари које ће се десити у Книћанину, а биће у интересу мештана. Нама је циљ да се свако насељено место развија, подједнако као и град и да младе задржимо у свом месту. Желим вам пуно среће, личне и породичне успехе, здравља и да се видимо следеће године са конкретним пројектима, које ћемо у међувремену урадити у Книћанину - поручио је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац.
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6086/Duhovi_2021_0.jpg