Кошаркашка селекција Србије до 18 година на припремама у Зрењанину - двомеч против Северне Македоније

Кошаркашка селекција Србије до 18 година, која у Зрењанину реализује део припрема за ФИБА Челенџер у Скопљу (3-8. август), синоћ је у “Кристалној дворани” одиграла први од два тренинг меча против селекције Северне Македоније. Млади кошаркаши Србије, рођени 2003. и 2004. године, које води тренер Владимир Ђокић, у нашем граду завршавају припреме за турнир у Скопљу, након што су се пре нешто више од месец дана окупили у Београду и потом тренирали на Златибору и у Вршцу.  
 
 
 
 
Двомеч против Северне Македоније, домаћина ФИБА Челенџера, уједно представља и генералну пробу наших јуниора за то такмичење, након што су током припрема одмерили снаге у по два меча против вршњака из Русије, Словеније и Црне Горе. Синоћ су наши јужни суседи били успешнији и славили резултатом 66:54, али уз битну напомену да су наступили са селекцијом У19, дакле годину дана старијом и искуснијом, што у том узрасту често бива и пресудно. Резултат, ипак, није био у првом плану, већ прилика за све наше играче да наступе на паркету “Кристалне дворане”, у којој ових дана и тренирају. 
 
 
 
 
У саставу јуниорске репрезентације Србије синоћ су били Алекса Миленковић, Лука Вукдраговић, Илија Милијашевић, Филип Радаковић, Момир Тонић, Јован Ристић, Марко Крстић, Сергеј Јеремић, Павле Стошић, Стефан Јанковић, Андрија Радојевић и Алекса Милошевић. Нека од ових имена сигурно ће представљати ослонац националног тима и у годинама које предстоје.  
 
 
 
И ово гостовање кошаркашке репрезентације и припреме у Зрењанину резултат су добре сарадње Града Зрењанина и Кошаркашког савеза Србије и део пројекта “Европски град спорта 2021”, а подршку у реализацији боравка наше селекције пружили су и Спортски савез града, Јавна установа “Спортски објекти” и Кошаркашки клуб “Пролетер”. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6135/Kosarka_SrbijaU18-MakedonijaU19_0.jpg