Обавештење из градске пореске администрације: решења о утврђеном порезу на имовину за текућу годину корисницима еУправе биће достављена само електронским путем

Одсек за локалну пореску администрацију Одељења за финансије Градске управе обавештава све пореске обвезнике, кориснике еУправе по било ком основу, да ће им решења о утврђеном порезу на имовину бити достављена искључиво електронским путем, у еСандуче. 
 
Из Одсека за локалну пореску администрацију саопштавају да је Град Зрењанин за 2021. годину утврдио порез на имовину обвезницима који не воде пословне књиге и да је укупно донето 60.364 решења. Од тог броја, 5.561 решење биће уручено у еСандуче, што је вишеструк пораст у односу на 2020. годину, у којој је на такав начин уручено само 726 решења. 
 
Пореским обвезницима који нису регистровани на порталу еУправа, решења ће бити достављена на уобичајени начин, путем ЈП “Пошта Србије”, на кућну адресу, док ће пореским обвезницима који имају отворен налог на еУправи по било ком основу, решење о утврђеном порезу бити уручено само у еСандуче.
 
 
Овим се и у Граду Зрењанину у потпуности прате тенденције и активности Републике Србије и Владе Републике Србије у области дигитализације и коришћења електронских услуга у што већем обиму. Осим значајног смањења администрације и трошкова, електронске услуге омогућавају брзу, једноставну, поуздану и бесплатну доставу решења, докумената и обавештења грађанима Србије од стране јавне управе. Коришћењем ове услуге и грађанима и јавној управи у сваком тренутку доступан је статус послатих електронских докумената. 
 
У овом тренутку неку од услуга еПортала користи 1.026.347 грађана Републике Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6218/Grad_0.jpg