Потписана још четири уговора о додели средстава за куповину сеоских кућа - три породице населиће се у Белом Блату и једна у Меленцима

Након што је 7. септембра Град Зрењанин потписао прве уговоре с корисницима, у оквиру учешћа града у Програму доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину, у петак је у Министарству за село у Београду уприличено свечано потписивање још четири уговора. Три породице населиће се у Белом Блату и једна у Меленцима, а у име Града Зрењанина уговоре је потписао заменик начелнице Градске управе Милош Королија
 
Претходно је министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио да су одобрена средства за куповину још 81 куће на територији Републике Србије, излазећи у сусрет захтевима заинтересованих који стижу у великом броју. Овом приликом потписана су 72 нова уговора, а средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава, најкасније до 1. новембра 2021. године. 
 
Програмом је предвиђена додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.
 
Уредба Владе Републике Србије предвиђа укупно 500 милиона динара за ове намене, а по једној кући максимално је могуће определити 1,2 милиона динара.
 
 
Подсећамо, градоначелник Зрењанина Симо Салапура потписао је прве уговоре с новим корисницима кућа у Елемиру, Арадцу, Перлезу и Меленцима, истакавши том приликом заинтересованост наших суграђана за овај програм Владе Србије и Министарства за бригу о селу. Напоменуо је да Град Зрењанин, учешћем у овом програму, даје подршку и допринос оживљавању наших села, уз друге пројекте које спроводи у локалу, пре свега у оквиру мера популационе политике, али и на плану развоја пољопривреде и подстицаја које издваја, у сарадњи с Покрајином и Републиком. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6217/Grad_0.jpg