Сарадњом Покрајине и Града обновљен кошаркашки терен на Багљашу

У току су радови на санацији кошаркашког терена у зрењанинском насељу “Багљаш”, који се реализују у оквиру сарадње Града Зрењанина и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Пројекат који је Покрајина финансирала у износу од 2 милиона динара подразумева санацију терена на отвореном, монтажу нове функционалне подлоге по ФИБА стандардима, постављање нових конструкција и кошаркашких табли, набавку и постављање клупа за резервне играче, обележавање терена и друге активности, како би се терен оспособио не само за свакодневну употребу, већ и за одигравање утакмица у летњем периоду.  
 
 
 
 
- Покрајина је и овога пута препознала напоре Града Зрењанина, “Европског града спорта”, да спортску политику, која нам је и донела ово признање, делом усмери и ка уређењу спортских терена у граду и насељеним местима, јер се управо на тим теренима окупља највише деце и стварају будући асови. Кошаркашки терени у највећем градском насељу то најбоље доказују, на њима се увек тражи и “место више” за баскет и у интересу нам је да они буду и квалитетно опремљени и сигурни - прокоментарисао је активности на санацији терена на Багљашу градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 

Након што је указивано на лоше стање подлоге кошаркашког терена који је од великог значаја за ово велико градско насеље и који користе бројни његови млађи становници, Град Зрењанин конкурисао је за средства у области финансирања пројеката изградње, опремања и одржавања спортских објеката у АП Војводини Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, за текућу годину, што је и резултирало добијеним износом. Град је такође уложио сопствена средства у износу од 200.000 динара, тако да је укупна вредност ове инвестиције 2,2 милиона динара. Уговором с извођачем радова дефинисано је да се сви планирани радови заврше до средине октобра. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6203/bagljas_teren_0.jpg