Градоначелник на старту 5. Зрењанинског полумаратона: "да сви који трчите превазиђете себе". Победници - Кипруто и Јевтић

Стенли Кипруто, кенијски маратонац у дресу АК “Младост” из Ужица и његова клупска колегиница Оливера Јевтић убедљиви су победници 5. Зрењанинског полумаратона, одржаног данас у нашем граду. Старт трке, на ком се нашло скоро 800 такмичара, означио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, пожелевши свим учесницима успех на стази, а гостима добродошлицу у Европски град спорта 2021.
- Честитам организаторима, хвала свима који сте данас овде, хвала нашим промотерима, на овој лепој слици коју данас шаљемо са главног зрењанинског трга. Посебно је важно да промовишемо физичку активност и негујемо здраве стилове живота, да све то чинимо у години у којој смо Европски град спорта. Желим вам успех на стази, лепо време и да свако од вас превазиђе себе - поручио је Салапура учесницима трке.
 
Уочи трке градоначелник је у свом кабинету примио Оливеру Јевтић, у својству промотерке, и Стенлија Кипрута, испоставило се и победнике 5. Зрењанинског полумаратона.
 
 
 
 

Кенијац Кипруто се одвојио непосредно након старта и целу стазу трчао борећи се само против штоперице, јер му победа ни једног тренутка није била доведена у питање. Тријумфовао је у времену 1:09:34, испред другопласираног Велимира Бојовића, члана “Веки Run Teamа” из Београда, у времену 1:12:30 и Дениса Фируловића, из Кладова, који је деоницу од 21,1 километара претрчао у времену 1:15:58. Четврто место освојио је Зрењанинац Никша Папић (1:19:55), који је пролетос тријумфовао у првој маратонској трци одржаној у нашем граду. 
 
 
 
 
Oливера Јевтић, рекордерка Србије у свим дугопругашким дисциплинама, потврдила је супериорност у Зрењанину и кроз циљ прошла одмах иза тројице првопласираних мушкараца. У времену 1:19:41, чланица АК “Младост”из Ужица више него убедљиво победила је у женској конкуренцији испред Тијане Кабић (1:33:12), чланице АРК “Сомаратон” Сомбор и Јелисавете Јовичић (1:41:17, “Веки Run Team” Београд).
 
 
 
 
Уз полумаратонску трку, у којој је наступило близу 300 тркача у обе конкуренције, одржане су и штафетна трка и трка задовољста, на 7 километара, са највећим бројем учесника, а овај леп атлетски и тркачки дан у Зрењанину отворили су најмлађи, предшколци и основци, трчећи кроз главну зрењанинску улицу. 
 
Успешан организатор трке био је АРК “Петровград” Зрењанин, уз помоћ Спортског савеза града Зрењанина, Града Зрењанина и многобројних спонзора и пријатеља трке.
 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6228/polumaraton_2021_00.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6228/polumaraton_2021_0.jpg