Градоначелник Зрењанина примио трећу дозу вакцине и упутио позив грађанима да се вакцинишу

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је данас трећу дозу вакцине против корона вируса Синофарм и позвао све грађане, посебно оне који нису примили прву дозу, да се што пре вакцинишу и тако заштите и себе и друге.

 


 
Заједно са градоначелником, вакцину су данас примили Игор Томић и Светлана Радосављев, млади са Дауновим синдромом.
Градоначелник Салапура је дугогодишњи спортски пријатељ са Светланом и Игором, захваљујући каратеу. Њих двоје били су полазници и успешни такмичари карате школе, коју је водио садашњи градоначелник. 

 

 

Нису заборавили лепе тренутке које су проводили заједно на тренинзима, семинарима и такмичењима и ширили су важну идеју да особе са сметњама у развоју могу и треба да се баве спортом.

 

 

Такође, били су актери још једне важне мисије за бољи живот особа са Дауновим синдромом. Нови заједнички пројекат који их је ујединио је вакцинација против Цовида 19. Игор и Светлана су пожелели да управо са Градоначелником приме своју прву дозу вакцине.
Познато је да су особе са Дауновим синдромом посебно подложне заражавању од короне, па је на овај начин симболично указано на потребу да се помогне и њима.

 


 
-Вакцинација је најбоља заштита од корона вируса. На нама је да будемо одговорни, да чувамо своје и животе својих најмилијих, прокоменарисао је градоначелник Салапура и апеловао на све на грађане да не чекају, већ да се вакцинишу.
 
Такође, искористио је прилику да се захвали здраственим радницима који су данас били дежурни, лекарима др Александри Ковачевић и др Бранислави Ердељан, медицинским сестрама Соњи Хаџија, Дијани Божин, Јованки Николић, Магдалени Цвијић, Гордана Басарић, Мирјани Радошевић, као и приправницима Симони Мађар и Анастазиаи Нестров.

 

 

Иначе, у Зрењанину је 1.222 активна случаја заражених коронавирусом, првом дозом до сада је вакцинисано 45.994, другом дозом 44.178, док је трећом дозом вакцинисано 6.979 лица.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6225/vakcina_gradonacelnik00.jpg