Први “Сајам меда” у организацији Туристичке организације Зрењанин - подршка пчеларима даје резултате

Данас и сутра, на главном грaдском тргу у Зрењанину одржава се “Сајам меда”, манифестација коју по први пут организује Туристичка организација Зрењанин.
 
На самом отварању сајма, штандове је обишао заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, који је изразио задовољство што се сајам одржава после дужег временског периода у коме није било оваквих догађаја, због епидемиолошке ситуације. 
- Определили смо се да организујемо сајам и желим да се захвалим свима који су узели учешће, посебно онима који су овде по први пут, а видели смо да су овде три излагача који су са територије нашег града и који први пут излажу. То је доказ да су све оне активности које смо имали у ранијем временском периоду вределе, када смо издвајали средства за помоћ пчеларима за куповину нових кошница, с циљем развоја и ово је резултат тога - рекао је Сантовац.
 
 
 
 
Веома је значајно, навео је он, то што пчелари истичу да желе и даље да развијају пчеларство и да се појављују на сајмовима. 
- То је јасан показатељ да смо правилно поступили ранијих година када смо се определили да средства из аграрног буџета издвајамо, између осталог, и за развој пчеларства - указао је Сантовац.
 
 
 
 
Директор Туристичке организације Зрењанин Зоран Љуботина рекао је да је “Сајам меда” заправо део туристичке понуде нашег града.
- Ово нам је репер за будуће године, поготову што се трудимо да на тргу буде што више дешавања, што више лепих манифестација. Данас овде имамо и медаре и кување ајвара, све заједно на добробит суграђана и гостију који ће, верујем, доћи на ове две манифестације - рекао је Љуботина, најавивши да ће следеће недеље на истом месту бити организован Сајам цвећа.      
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6224/FestivalMeda2021_0.jpg