Зураб Датунашвили светски шампион у рвању - честитка градоначелника Зрењанина

Зураб Датунашвили, рвач зрењанинског “Пролетера” и репрезентативац Србије, освојио је титулу светског шампиона у категорији до 87 кг, на такмичењу одржаном у главном граду Норвешке, Ослу. 
 
У финалној борби Датунашвили је убедљивим резултатом 9:1 савладао противника из Белорусије, Кирила Маскевича. На путу до финала био је бољи од Руса Алирзаева 4:3, Грузијца Гобазеа 2:1 а у полуфиналу Данца Бисултанова 5:1.
 
 
Фото: Рвачки савез Србије
 
На трећој медаљи освојеној ове године на највећим међународним такмичењима честитку му је упутио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура
- У име Града Зрењанина, Европског града спорта, и у своје лично име упућујем ти најсрдачније честитке на освојеној титули светског шампиона, круни твоје блиставе овогодишње сезоне. У Србију и Зрењанин донео си светско и европско злато и олимпијску бронзу и на најбољи могући начин још једном потврдио сопствену високу класу и изузетан стручни рад у рвачком клубу “Пролетер” и репрезентацији Србије. Твоји домети и резултати могу да служе као пример свима који желе да се баве било којим спортом, а цео спортски Зрењанин поноси се тобом - истакао је градоначелник Зрењанина. 
 
На великом успеху Датунашвилију су, између осталих, честитке упутили и председник Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић
 
Занимљиво је да је ова медаља Зураба Датунашвилија стота медаља српских рвача на великим такмичењима. Такође, у Ослу је председнику Рвачког савеза Србије, нашем суграђанину Жељку Трајковићу, уручена застава Светске рвачке федерације, јер ће домаћин наредног светског шампионата бити наша земља.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6242/Zurab_svetsko_zlato_2021.jpg