Градоначелник Симо Салапура угостио представнике Светске Шотокан организације и Шотокан карате савеза Србије - Зрењанин центар карате спорта у Србији

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уприличио је данас, у свом кабинету, пријем за делегацију Светске Шотокан организације на челу са председником Аурел Патруом, као и за председника Шотокан карате савеза Србије и представнике организатора Светског купа у Шотокан каратеу који се за викенд одржава у нашем граду.

 

 

Пријему су присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац и Вукица Ђапић Атанацковић генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина.

Аурел Патру изразио је задовољство што је у прилици да борави у Зрењанину.
- Када смо долазили у Зрењанин, нисмо много тога знали о граду, а када смо дошли овде видели смо да је реч о спортском граду који пуно шансе и прилика пружа за организовање великог првенства као што је ово. Мало који град у овом региону и Европи може да понуди две спортске хале одједном, у којима ће се одвијати такмичења. У једној хали биће пет борилишта, у другој такође пет. Видим да имамо и пуну подршку Града Зрењанина и заиста, све похвале за организаторе и за Град Зрењанин као домаћина, људи су овде љубазни - рекао је Патру указујући да је пандемија ипак утицала на организацију такмичења, јер, очекивало се учешће око 45 земаља, са преко 1.400 такмичара, али да то нажалост није остварено. 
  

 

Милорад Ћопић председнк Шотокан карате савеза Србије и потпредседник Светске Шотокан карате до организације Уједињених нација казао је да су се спортисти зажелели спортских такмичења.
- Пандемија коронавируса оставила је трага у свим земљама света, међутим, предстојеће такмичење у Зрењанину је велики успех. Преко тридесет пет држава и више од 1.200 такмичара, преко 2.000 наступа у ово време пандемије заиста је фантастичан успех. Такмичари са четири континента су присутни у Зрењанину, а ми као Србија смо у пуном саставу, у свим категоријама попунили смо максимум који једна држава може да пријави, тако да сам с те стране презадовољан - казао је Ћопић.

 

 

Навео је и да ће Србија у свим узрасним категоријама имати око 200 такмичара - од сениора , јуниора, кадета, пионира. 
Он је истакао и да је град Зрењанин фантастичан домаћин и тренутно центар карате спорта у Србији, те да мало који град има тако добре услове и људе који пре свега разумеју и воле спорт.
- Ми као Србија идемо на генерални пласман сигурно на прва три места, даћемо све од себе, радили смо цело лето, припремали се и током године. Верујем да ћемо остварити запажен резултат - рекао је још Милорад Ћопић.

 

 

Говорећи о ситуацији у Србији Ћопић је рекао да је пандемија оставила трага на функционисање клубова, али да се сви полако опорављају.
- Оно на шта смо стално сугерисали јесте да је битно да се ослонимо сами на своје снаге, тако да у нашем Савезу мало који клуб нема своју салу, не мислим само на школске сале, а наши клубови су на завидном нивоу - рекао је он и похвалио организаторе такмичења у Зрењанину - Карате клуб “Јуко - Банат” из Арадца и Данка Ђокића које је, како је навео, дао све од себе да се створе фантастични услови у Зрењанину. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6284/prijem_sotokan_karate_2021_00.jpg