Музичка школа “Јосиф Маринковић” покрајинским средствима реконструише све санитарне чворове

Одлуком Покрајинске владе АП Војводине - Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Музичка школа “Јосиф Маринковић” добила је 2.388.456 динара на конкурсу за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката основних и средњих школа у Војводини за ову годину.
 
Уговор о финансирању и суфинансирању пројеката у школама на територији Војводине зрењанинској школи уручио је, у Новом Саду, председник Покрајинске владе Игор Мировић. Том приликом истакнуто је да је, за реконструкцију основних и средњих школа у Војводини,  опредељено 76 милиона динара, од чега је 18,4 милиона динара издвојено за радове на санацији у седам средњих школа. 
 
 
 
 
Музичкој школи “Јосиф Маринковић”, како је наведено у пројекту, средства су намењена за финансирање реконструкције свих санитарних чворова, на три етаже школе - приземљу, спрату и поткровљу. 
 
Према подацима сајта Завода за заштиту споменика културе Зрењанин, зграда у којој се од 1961. године налази школа припада културним добрима старог језгра Зрењанина и потиче из средине 19. века, а дограђена је почетком прошлог века. За потребе школе адаптиран је ентеријер, а таван претворен у функционално поткровље за учионице. Приликом адаптације зграде забати су осмишљени оригинално, тако да вертикалне линије имитирају ноте и нотни систем. Фасада је сачувана у оригиналном изгледу, те зграда данас представља једну од ретких преосталих грађевина класицистичке стилске оријентације у граду.
 
Фотографије с потписивања уговора: Покрајинска влада АП Војводине - Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице: http://www.puma.vojvodina.gov.rs/ 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6268/Muzicka_skola_Zrenjanin_0.jpg