Саша Сантовац једногласно изабран за новог председника Фудбалског савеза града Зрењанина, Тошићу и Ковачевићу пасоши Европског града спорта

Заменик градоначелника града Зрењанина Саша Сантовац једногласно је изабран за новог председника Фудбалског савеза града Зрењанина на данас одржаној седници Скупштине у сали Културног центра.
 
Скупштини су присуствовали и Чедомир Јањић, председник Скупштине града, Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, као и прослављени фудбалери Душко Тошић и Дарко Ковачевић. Претходно, примио их је у свом кабинету и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и уручио им симболичне пасоше "Европског града спорта 2021", као амбасадорима фудбала и спорта, пониклих у нашем граду. 
 
 
 
 
Изборној Скупштини ФСГ Зрењанин присуствовало је 33 од укупно 37 делегата. Сантовцу је поверен четворогодишњи мандат.
 
Обраћајући се присутнима, Сантовац је нагласио да се град Зрењанин налази међу шест највећих градова у Србији, који са 22 насељена места и 11 насељених места у Општини Сечањ чини Фудбалски савез града Зрењанина.
- Овај податак је обавезујући, јер постоји 43 регистрована клуба, од којих 35 има сениорске екипе које играју на 53 травната терена и 4 терена за футсал. Побољшање инфраструктуре и услова за тренирање и бављење спортом је примаран циљ. У плану је завршетак реконструкције Градског стадиона, место на коме су стајале бројне генерације успешних фудбалера и спортиста. То ће бити локација на којој ће се одигравати утакмице репрезентативних селекција, али ћемо и ту бити домаћини Финала купа ФСГ Зрењанин - каже Сантовац и додаје да ће уз помоћ oпштина, месних заједница, пријатеља фудбала и људи који раде у клубовима потрудити се да свако село сачува и ојача свој фудбалски клуб.
- Да заједно учествујемо у стварању јаког градског клуба, јер ћемо на тај начин подићи комплетан фудбалски систем у нашој средини - истакао је он.
 
 
 
 
План рада обухвата и да се пружи подршка клубовима у раду са млађим категоријама, јер тренутно у нашој средини постоји само једна јуниорска селекција, али је позитивно да има 12 кадетских и 15 пионирских селекција. Охрабрује и податак да се све више девојчицa укључује у фудбал.
- Фудбалски савез града Зрењанина ће све учинити да подизањем својих стручних и организационих капацитета одговори свим изазовима који се стављају пред Савез, у циљу реализације постављених задатака - рекао је још Сантовац и за крај додао да ће се, заједно са свима који чине његов тим, потрудити да се све ово и оствари.
 
 
 
 
Овом приликом, новоизабрани председник Саша Сантовац уручио је по три лопте за сваки клуб у оквиру ФСГЗ.
 
Спортски директор Фудбалског клуба "Раднички" из Зрењанина Дарко Тошић и Бранислав Пандуров изабрани су за потпредседнике Извршног одбора ФСГЗ, док ће функцију секретара обављати Миран Пантелић.
 
Чланови Извршног одбора су Дарко Тошић, Иван Микалачки, Велибор Младеновић, Бранислав Пандуров, Рајко Капелан, Зоран Илијашев, Никола Јосимов, Милан Мишчевић, Слободан Репац и Арсен Плахин.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6270/prijem_fsgzr_0.jpg