Заменик градоначелника примио Матиаса Рантанена, пројект-менаџера из Шведске: у Зрењанину повољно пословно окружење за инвеститоре и добра пословна клима

Поводом Споразума o сарадњи, у оквиру Пројекта “Унапређење пословне климе у Србији“, чији је један од потписника Град Зрењанин, у згради Градске управе, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац је, заједно са сарадницима, угостио данас шведског пројектног менаџера Матиаса Рантанена и представнике пројектне јединице из Београда.
 
Састанак је одржан како би се сагледали досадашњи резултати и разменила искуства, те да би се разговарало и о плановима који треба да се реализују у будућности.
 
 
 
Обраћајући се представницима медија, заменик градоначелника Саша Сантовац осврнуо се на дугогодишње искуство које град Зрењанин има са привлачењем страних и домаћих инвеститора и указао на потребу да се све то унапреди и дигитализује.
- Желимо да имамо јасну презентацију шта је то што нудимо, односно, шта је то што конкретна локација садржи. Када су нам инвеститори долазили увек је била та почетна тема - колике су површине парцела и шта на њима постоји од инфраструктуре - каже Сантовац и додаје да ће, захваљујући овом пројекту, инвеститори имати информације и пре него што разговарају с представницима локалних самоуправа.
 
Реализацијом пројекта уштедеће се на времену, а и лакше ће се долазити до инвеститора који до сада нису имали прилику да се упознају са инвестиционим потенцијалом који има Зрењанин.
- Још једном, користим прилику да се захвалим што смо део овог пројекта, јер смо на овај начин показали да смо поменути пројекат успешно превазишли и доказали своју озбиљност коју показујемо свакодневно у разговору са инвеститорима, а прави доказ томе су наше индустријске зоне и број инвеститора у њима, - закључио је Сантовац.
 
 
 
Споразумом је предвиђено да ће, након успешне реализације пројекта, град у свом региону деловати као “локални центар“ за размену стечених знања и искустава са осталим градовима и општинама у свом непосредном географском окружењу.
 
Матиас Рантанен, шведски пројектни менаџер, оценио је пословну климу у Зрењанину као  добру, а пословно окружење за инвеститоре као веома повољно.
- Пре свега, хвала што сте нас позвали у ваш дивни град. Сврха ове посете је да можемо физички са се сусретнемо с представницима локалних самоуправа, као и тима у Србији. Као што знате, због ситуације са коронавирусом ми смо могли да радимо само у дигиталном облику претходних двадесет месеци и на основу тога могу да кажем да имамо одличну сарадњу са локалним самоуправама са наше стране, али, такође и с Републичким геодетским заводом, као и градовима односно општинама овде. Сада улазимо у финалну фазу пројекта и треба да видимо које су то научене лекције, да разменимо искуства и да чујемо повратне информације од стране локалних самоупраава - рекао је шведски пројектни менаџер и нагласио да су добра сарадња и комуникација од кључног значаја, као и да је главни циљ пројекта да се привуче што више инвеститора у Републику Србију, затим и у њене градове и општине.
 
 
 
Интерес града за потписивањем овог споразума огледао се у потреби за додатним привлачењем инвеститора, њиховим потенцијалним улагањем у наш град, што за последицу свакако има отварање нових радних места за наше суграђане. Споразум је потписан са укупно 11 локалних самоуправа у Србији, међу којима је и Град Зрењанин. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6272/prijem_santovac_matijas0.jpg