Одржан радни састанак у оквиру пројекта “Унапредимо спорт у Војводини” Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Покрајински секретаријат за спорт и омладину, у оквиру свог плана и Програма рада за текућу 2021. годину, реализује пројекат “Унапредимо спорт у Војводини”, који подразумева обилазак 11 јединица локалних самоуправа са територије Покрајине. У оквиру посета, организују се радни састанци са представницима ЈЛС на тему функционисања система спорта на локалном нивоу.
 
 
 
Град Зрењанин и Спортски савез града јуче су били домаћини једног од тих скупова, ком су присуствовали представници Града Зрењанина и општина Тител, Сечањ и Жабаљ, задужени на различите начине за област спорта у својим срединама. У име Града Зрењанина, у раду скупа учествовали су Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града, Данијел Шебез, директор Јавне установе “Спортски објекти” и Синиша Вукић, одборник Скупштине града Зрењанина. 
 
Учеснике скупа поздравила је Аранка Биндер, ВД подсекретарке секретаријата за спорт и омладину, пренела је поздраве Покрајинског секретара Данета Басте и упознала присутне са идејом овог пројекта, актуелним темама о којима се разговара, могућностима за унапређење спорта и активностима Секретаријата. Истакла је да се подаци прикупљају из свих 45 градова и општина са територије АП Војводине, што ће представљати значајну помоћ у процесу израде Националне стратегије у спорту, а у оквиру Акционог плана покрајине у тој области. Такође, како је навела, и свака општина ће бити у обавези да изради програме развоја спорта у локалу. 
 
 
 
Стручне теме о којима је било речи током састанка тицале су се функционисања спорта на локалном нивоу, Закона о спорту, инспекцијског надзора и уређења и унапређења система спорта у Републици Србији, АП Војводини и градовима/општинама. О овим темама говорили су представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Бранко Вујовић, координатор програма “Унапредимо спорт у Војводини” и члан радних група за израду Националне стратегије развоја спорта и др Милорад Докманац, спортски инспектор и руководилац Групе за развој олимпијског, параолимпијског спорта и међународне пројекте.  
 
 
 
Као кључни циљеви и бенефити јучерашњег и других састанака у вези са реализацијом  пројекта “Унапредимо спорт у Војводини” означени су едукација и размена искустава; дефинисање приоритета и правци даљег деловања; квалитетније вертикално и хоризонтално институционално повезивање свих чинилаца система спорта у АПВ; покретање нових развојних програма, израда анализе стања спорта у АП Војводини, израда нових база података и друго. 
 
Пројекат се окончава завршним скупом у Новом Саду, 21. децембра.  
 
У другом делу јучерашње посете Граду Зрењанину, представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину присуствовали су церемонији преименовања хале “Медисон” у Зрењанину у Халу спортова “Звонимир Звонко Вујин”. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6325/tribina_o_sportu_0.jpg