Значајно пунија градска каса - Градско веће усвојило Предлог Одлуке о буџету града Зрењанина за 2022. годину

Седница Градског већа, дванаеста по реду у актуелном сазиву, одржана је данас у Барокној сали Градске куће. На дневном реду ове седнице, којом је председавао градоначелник Зрењанина Симо Салапура, било је чак четрдесет тачака, међу којима и утврђивање Предлога Одлуке о буџету града Зрењанина за 2022. годину, о чему је известила Еуђенија Бесу, из Одељења за финансије Градске управе. 
 
Чланови Градског већа усвојили су данас и Извештај о извршењу Одлуке о буџету града Зрењанина за 2021. годину у периоду јануар - јун 2021. године, Извештај о извршењу Одлуке о буџету града Зрењанина за 2021. годину у периоду јануар - септембар текуће године, као и програме пословања јавних предузећа и установа и предлоге решења о давању сагласности на измене статута појединих предузећа и установа.
 
 
 
 
 
Градоначелник Симо Салапура оценио је, након заседања, да је најважнија свакако била тачка која се тицала усвајања нацрта одлуке о буџету за 2022. годину и да је стање у буџету значајно боље, захваљујући, пре свега, подршци Републике и доласку великих инвеститора у наш град.
- Поред тога, битно је било да видимо и предлоге програма пословања наших јавних предузећа и установа. Када је у питању буџет за 2022. годину он је пројектован на 6.387.000.000 динара, а ова пројекција урађена је на основу анализа примања и прихода у прва три квартала у претходној години, односно у текућој години, наравно имајући у виду чињеницу о локално-економском развоју и локално-економским приликама које се дешавају у нашем граду, пре свега оне које се односе на инвестиције које су у току или које ће се реализовати наредне године - навео је градоначелник разлоге за значајно увећан буџет и додао да су томе допринели и републички трансфери, усмерени ка даљем инвестиционом развоју.   
 
 
 
 
- Треба узети у обзир и чињеницу да смо ове године имали и доста прихода од трансфера виших нивоа власти, у питању је готово 500 милиона динара које смо добили од Републике за опремање наше зоне “Југоисток”, а када је у питању следећа година и следећи буџет, готово двадесет процената таквог буџета иде на инвестиције. Ту се, пре свега, мисли на инфраструктурно опремање различитих локалитета, одржавање саобраћајница, затим доношење планова детаљне регулације, изградња канализације у неколико насељених места, за бушење бунара и одређене инвестиције у спорту, као што је завршетак нашег стадиона, дакле, друга фаза адаптације Градског стадиона. То су неке од најзначајнијих ствари које радимо, а наравно водићемо рачуна о екологији и социјалној компоненти која ће такође бити доста заступљена и очекујемо да одборници усвоје буџет на наредној седници Скупштине града - рекао је градоначелник Симо Салапура
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6326/gradsko_vece_10_12_0.jpg