Градоначелник Симо Салапура уручио пакетиће и деци корисника Народне кухиње – божићним пакетићима обрадовано деведесет малишана

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура данас посетио је данас Црвени крст Зрењанин и том приликом поделио божићне пакетиће деци корисника Народне кухиње.

 

 

Како је навео, Град Зрењанин је и ове године, после новогодишњих  обезбедио и божићне пакетиће за деведесеторо деце корисника Народне кухиње који су и најосетљивија група корисника социјалне помоћи.

 

 

- Поделили смо пакетиће на радост  свих нас, пре Нове године поделили смо их и деци у Основној и средњој школи “9. мај” , корисницима Центра за социјални рад, Дневног центра “Алтернатива”, “Наше приче”, као и деци из Удружења ратних војних инвалида. То је гест који ћемо наставити, а оно што је веома битно, када је у питању Црвени крст Зрењанин, јесте да ће Град Зрењанин у сарадњи са њима, поред топлих оброка које обезбеђујемо Народној кухињи, организовати и низ других активности којима пружамо подршку деци. У питању је помоћ у у виду прибора за хигијену, гардеробе, разних артикала који суи м потребни, прехрамбених производа  и школског прибора – казао је градоначелник и навео да се ова деца укључују и у разне едукативне активности и акције градске организације Црвеног крста.

 

 

Секретарка Црвеног Крста Зрењанина Александра Танасијевић казала је да Народна кухиња годинама уназад функционише у континуитету захваљујући великој подршци Града Зрењанина .

Она је указала да је 262 корисника у Народној кухињи и да је деведесеторо деце узраста до 14 година међу њима, што практично значи да је сваки трећи корисник дете.

 

 

- То је категорија социјално угрожених на које смо најболећивији и трудимо се да их укључујемо и у друге активности, да им обезбедимо и додатне пакете намирница уз помоћ донатора, средства за хигијену, играчке и наравно новогодишње пакетиће захваљујући Граду Зрењанину, ал и осталим донаторима – рекла је она.

 

 

Александра Танасијевић је навела и да је у оквиру рада Народне кухиње уобичајено да за дане викенда и празника корисницима деле суве оброке, односно конзервиране намирнице, али и додатне намирнице уколико их обезбеде од различитих донатора. То ће, казала је, бити случај и данас када ће уз топле оброке корисницима доделити и додатне оброке за предстојеће дане празника и викенд.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6369/paketici_crveni_krst_028.jpg