“Нет бус”, уз нова возила, уводи две нове линије градског превоза - Град обезбеђује повлашћен превоз за више од десет категорија суграђана

Од јуче, 10. јануара, уведене су две нове линије градског превоза у Зрењанину, а како наводе у предузећу “Нет бус” и од стране Одсека за саобраћај Одељења за урбанизам Градске управе града Зрењанина, у питању су линије број 3 и 4 и раде у периоду од 6 до 15 часова.
 
Линија број 3 сада има маршруту Граднулица - Дуваника и саобраћа од тог насеља на северу града, преко Карађорђевог трга, до центра града, односно Дома ученика "Ангелина Којић Гина", наставља ка главној пијаци, насељу “Дуваника” и назад на Граднулицу. Аутобус саобраћа на сваких пола сата.
 
Друга линија која је почела са радом је линија број 4, која сада саобраћа на релацији Фабрика станица - Мужљанска колонија, док је у ранијем периоду водила из Банатске улице ка Мужљанској колонији. 
 
Такође, линија број 1, која је од почетка пандемије коронавируса радила двократно, поново ради по цео дан.
 
Остале линије – 5, 6, 10 и 10а и даље раде по цео дан, а цена карте у градском превозу је остала непромењена и износи 90 динара.
 
Директор “Нет буса” Горан Аграмовић каже да су у предузећу сагледали фреквенцију путника и економску оправданост свих линија и возила на њима, и у том смислу набавили пет мањих возила, захваљујући којима ће се појачати интензитет саобраћања. Истиче да се новим возилима и линијама излази у сусрет захтевима грађана, али и остварује рационалније пословање.  
 
Коментаришући наведене информације, градоначелник Зрењанина Симо Салапура најављује и нове разговоре с представницима “Нет буса”, с циљем даљег побољшања јавног превоза, и подсећа да Град Зрењанин омогућава повлашћен градски превоз за више од десет различитих категорија наших суграђана и да се та пракса наставља и кроз јавни позив који је у току. 
- Корисници права Града Зрењанина на повлашћен градски превоз су наши ученици, основци и средњошколци, пензионери и корисници инвалидске пензије, особе са инвалидитетом, болесници на дијализи, лица са трансплантираним органима, ратни и мирнодопски војни и цивилни инвалиди рата, вишеструки добровољни даваоци крви и даваоци органа. Такође, Град може у изузетним ситуацијама донети и решење у појединачним случајевима и одобрити право на повлашћен превоз и кориснику који није обухваћен неком од поменутих категорија, а за које се, на основу стручне процене и утврђеног чињеничног стања, сматра да би било оправдано признати ово право - истиче градоначелник Зрењанина Симо Салапура и позива све суграђане који имају право на повлашћен превоз да, до краја месеца јануара, поднесу одговарајући захтев. 
 
Јавни позив за остваривање права на повлашћени градски превоз на територији Града Зрењанина, уз детаљне информације и неопходну документацију коју је потребно приложити, објављен је на сајту Града Зрењанина, страници “Огласи и конкурси” (ЛИНК)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6374/Grad_0.jpg