Општи позив за увођење у војну евиденцију за рођене 2004. године и старије и обавештење о добровољном служењу војног рока мартовског рока 2022. године

Општи позив за увођење у војну евиденцију
 
Министарство одбране Републике Србије - Регионални центар МО Нови Сад - Центар Министарства одбране Зрењанин објављујe општи позив за увођење у војну евиденцију следећег садржаја:
 
“На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези (“Сл. гласник РС”, 88/09 95/10 и 36/18) и члана 4. став 3. Уредбе о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе (“Сл. гласник РС”, број 100/11, 60/15 и 40/19), позивају се сва лица мушког пола, држављани Републике Србије, рођена 2004. год. и старијих годишта (1992-2003. год.) који нису уведени у војну евиденцију, са територије Града Зрењанина, да се јаве у Центар Министарства одбране Зрењанин, улица Гундулићева бб, ради увођења у војну евиденцију.
 
Увођење у војну евиденцију вршиће се сваког радног дана, у периоду од 17. јануара до 28. фебруара 2022. године, у времену од 09.00 - 15.00 часова.
 
Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе личну карту. Уколико је не поседује, на увид понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству - важећу путну исправу. 
 
Регрути који бораве у иностранству дужни су да се, ради увођења у војну евиденцију, јаве надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије”, наводи се у објави Центра Министарства одбране Зрењанин.    
 

Обавештење о добровољном служењу војног рока мартовског упутног рока 2022. године
 
Центар Министарства одбране Зрењанин обавештава заинтересована лица мушког и женског пола да је у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока с оружјем за потребе мартовског упутног рока 2022. године.
 
Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса. Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs или у Центру Министарства одбране Зрењанин у Зрењанину, Гундулићева бб, где могу поднети пријаве.
 
После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат одлази у неки од центара за обуку Војске Србије. 
 
Закон о војној, радној и материјалној обавези прописује да служење војног рока траје шест месеци. Служење војног рока с оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6365/Logo_Centar_MO_0.jpg