Потписан Протокол о сарадњи између туристичких организација градова Зрењанина и Кикинде - унапређење сарадње и на нивоу два града

У присуству градоначелника Зрењанина Сима Салапуре и Кикинде Николе Лукача, данас су у Барокној сали Градске куће директори туристичких организација два града, Зоран Љуботина и Јасмина Миланков потписали Протокол о сарадњи. На основу садржаја потписаног документа, озваничена је досадашња сарадња два града у области туризма, заједничких наступа на тржишту и промовисања манифестација од значаја за обе средине, а како је овом приликом рекао градоначелник Зрењанина, у ширем смислу то представља унапређење сарадње између Кикинде и Зрењанина и наставак досадашњих развојних активности два града.
 
 
 
 
- Обострано имамо доста развојних пројеката и шанси које нас чекају у наредном периоду, а посебно бих у том смислу истакао изградњу аутопута од Зрењанина према Београду Новом Саду и брзе саобраћајнице Кикинда-Сомбор, које ће допринети привлачењу не само инвеститора, већ и туриста и омогућити организовање нових манифестација и садржаја у обе средине. Данас смо поново за истим столом, недавно смо били заједно на скупштини Регионалног центра за развој “Банат”, где такође имамо заједничке развојне пројекте. Верујем да, због својих специфичности, кроз данашњи Протокол туристичку понуду можемо подићи на виши ниво и у што лепшем светлу представљати се и туристима у нашој земљи и онима ван њених граница - истакао је Симо Салапура и пожелео да ова сарадња буде дуготрајна и донесе добре резултате и за град Зрењанин и за град Кикинду. 
 
 
 
 
Градоначелник Кикинде Никола Лукач такође је изразио задовољство због потписивања Протокола о сарадњи и истакао да су Зрењанин и Кикинда велики банатски градови наслоњени један на други, те да је нормално да сарађују и међусобно се подржавају. 
- Мислим да је у овим мултинационалним, мултикултуралним и толерантним срединама сарадња свих који у њима живе нешто што је пресудно за напредак и једног и другог града, али и комплетног региона и целог Баната. Подразумева се и да размењујемо искуства, допуњујемо једни друге и да напредујемо заједнички - казао је градоначелник Лукач и додао да ће нове инвестиције побољшати развојне потенцијале градова, али да је од пресудног значаја задржати људе да живе у овом региону. Управо туризам је један од сегмената са веома великим потенцијалом. 
 
Директорка ТО Кикинда Јасмина Миланков рекла је да сарадња између туристичких посленика Зрењанина и Кикинде траје већ пет година, али да сада добија виши ниво, уз доста планова и заједничких активности које би требало да се релизују у наредном периоду.  
 
Зоран Љуботина, директор ТО Зрењанин, оценио је потписивање протокола као нову страницу у сарадњи између два банатска града, кроз чије ће се идеје и циљеве доћи и до боље и квалитетније туристичке понуде и већег одзива гостију и посетилаца манифестација од значаја и за Зрењанин и Кикинду.
 
 
 
 
Данашњу свечаност у Градској кући увеличали су пригодним наступом чланови КУД “Пионир” из Зрењанина, приказом банатских игара названим “Велики банатски шор”, док је о суштини и значају потписаног протокола говорио Јарослав Стеванов, представник Туристичке организације града Зрењанина.  
 
Пре церемоније у Барокној сали Градске куће, градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је у свом кабинету градоначелника Кикинде Николу Лукача

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6390/turisticka_zrenjanin_kikinda_0.jpg