Јавни позив за финансијску подршку за лечење деце - до сада одобрено шест захтева, укупан износ одобрених средстава 720.400 динара

Након што је градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао нови Јавни позив за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији града Зрењанина, Градска управа саопштава да је до сада стручна комисија разматрала осам приспелих захтева, да је шест позитивно решено, док је за два захтева од подносилаца затражена допуна документације. 
 
Укупан износ одобрених финансијских средстава по основу шест позитивних решења износи 720.400,00 динара, од чега је за четири захтева одобрен максималан износ финансијске подршке прописан правилником, односно по 150 хиљада динара. Средства се исплаћују у једнократном износу.  
 
Позив је отворен до утрошка средстава. Критеријуми за конкурисање по Јавном позиву, као и документација коју је потребно приложити, објављени су на страници сајта Града Зрењанина “Огласи и конкурси”.
 
У току претходне године, право на финансијску подршку града за лечење, набавку лекова, ортопедских помагала, оперативних захвата, дијагностичких поступака и других медицинских процедура, у складу са критеријумима прописаним Јавним позивом, остварило је 18 деце, а укупан износ одобрених средстава износио је више од 1,5 милиона динара. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6414/Grad_0.jpg