Додељене школске и студентске стипендије Града Зрењанина: за рекордне 283 стипендије град издваја скоро 20 милиона динара

Град Зрењанин у школској 2021/22. години стипендира 134 ученица и ученика и 149 студенткиња и студената, што укупно чини 283 стипендије, највише од када се додељује ова врста подршке. За ту намену, из градског буџета издвојено је 19,8 милиона динара. Стипендије су усклађене са онима на републичком нивоу и износе 5.400 динара за ученике и 8.400 динара за студенте на месечном нивоу, а исплаћују се у десет месечних рата. 
 
 
 
 
Свечаност доделе уговора уприличена је данас у Културном центру Зрењанина, с обзиром да у Градској кући не би било довољно простора да прими све ученике и студенте који су заслужили стипендије. Поздрављајући све присутне и честитајући им на добијеним стипендијама, градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да Град Зрењанин наставља да брине о својим успешним ученицима и студентима и то је ове школске године посебно изражено.
- Част ми је што стојим пред вама, који представљате будућност нашег града и наше земље, и све оно што чинимо и радимо, сви кранови и градилишта која су данас широм града, све то представља знаке привредно-економског развоја и надам се да ћете се, када завршите студије, било где да студирате, вратити у свој град и овде допринети даљем његовом развоју. Ако не, нека вам наш град остане у лепом сећању, али треба да знате да ћете у њему увек имати место. Само заједно с вама градимо Зрењанин будућности, Зрењанин који ће ускоро с највећим центрима земље бити повезан аутопутем који доноси многе развојне шансе - казао је.     
 
 
 
 
- Подсетићу само да смо пре две године доделили 180 стипендија, у укупном износу од 12,2 милиона динара, прошле године 245 стипендија, уз издвајања од 17 милиона, а сада 283 стипендије, за које смо определили скоро 20 милиона динара. Износи стипендија нису мењани и оне представљају само један од видова подршке које град даје ђацима и студентима. Из буџета се издвајају средства и за ђачке торбе и прибор првацима, за стручно усавршавање студената, аутобуски превоз, а од наредне школске године сви малишани који полазе у први разред добиће и бесплатне уџбенике - рекао је још Салапура и додао да су то све показатељи колико Град Зрењанин полаже наде у младе људе, међу којима су вероватно и они који ће бити носиоци развоја нашег града у будућности. 
 
- С обзиром на све инвестиције које се дешавају и планирају у граду, верујем да ће Зрењанин бити још боље место за живот и да ће наши студенти, наши ђаци, остварити овде егистенцију, засновати породицу и допринети даљем развоју нашег града - истакао је градоначелник. 
 
- Желим вам у наредном периоду, пре свега, добро здравље, добре оцене у школи и на факултету, а верујем да ће неки од вас и следеће школске године бити на овом месту, на додели стипендија Града Зрењанина - нагласио је Симо Салапура у обраћању стипендистима. 
 
 
 
 
У име добитника стипендије, захвалиле су се Невена Антонин, ученица другог разреда Медицинске школе Зрењанин и Дајана Јанков, студенткиња треће године Филозофског факултета у Новом Саду.
 
Невена Антонин поручила је да је улагање у образовање улагање у будућност и захвалила Граду Зрењанину и градоначелнику на томе што су омогућили додатне приходе оним ученицима који то заслужују. 
- Хвала вам што улажете у нас и наше образовање, а ми ћемо наставити да остварујемо што боље резултате, унапређујемо своје знање и доприносимо нашем друштву - рекла је она. 
 
Дајана Јанков такође се захвалила Граду Зрењанину што на овакав начин пружа подршку студентима и што сваке године издваја све више средстава, како би подстакао младе људе на даље образовање и школовање.
- Својим колегама желим све више добрих оцена и десетки, и среће у даљем школовању - поручила је она. 
 
Свечаности у Културном центру, уз градоначелника, присуствовале су и помоћница градоначелника Снежана Вучуревић и начелница Одељења друштвених делатности Градске управе Јелена Драгић
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6477/dodela_stipendija_0.jpg