Оглашен јавни увид: земунски инвеститор планира градњу осмоспратницa у Улици бригадира Ристића у Зрењанину

Инвеститор у области стамбене изградње из Земуна, “Lake City” д.о.о. огласио је јавни увид у презентацију урбанистичког пројекта за изградњу стамбено-пословног комплекса у Улици бригадира Ристића у Зрењанину. У питању је простор пре надвожњака на Багљашу, с леве стране идући из правца центра града, који обухвата неизграђено земљиште и прву суседну кућу.  
 
 
 
Како се наводи у јавном позиву, инвеститор планира да на том простору изгради четири ламеле по принципу полуотвореног атријума, у четири фазе изградње, и то спратности По+П+8, што ће бити прве зграде те спратности које се у Зрењанину граде након три ипо деценије (последње, у насељу "Ружа Шулман", грађене су у периоду 1985-1987. године). На основу приказаног изгледа објеката и планова изградње, овај део града значајно ће променити изглед и добити нове садржаје, приступне саобраћајнице, тротоаре и уређене површине око објекта. У питању је тренутно највећи инвестициони пројекат станоградње у Зрењанину. 
 
Комплекс би требало да има 384 стамбене јединице, 8 локала, 212 паркинг места у подруму, с висином објеката од 30 метара. Приступ локалитету планира се са нове саобраћајнице, продужетка Улице Жарка Зрењанина, чиме овај део града и инфраструктурно мења слику, јер ће бити уклоњени напуштени и дотрајали објекти у Улици Бригадира Ристића.
 
 
 
 
На предметној парцели екипе ЈКП “Водовод и канализација” извршиле су коначну санацију хаварије на атмосферској канализационој мрежи, чиме ће трајно бити решен проблем изливања и задржавања атмосферских вода на пешачкој стази поред надвожњака. ЈКП „Водовод и канализација“ је након замене дела оштећене атмосферске мреже и санације припадајућих шахтова, извршило и превентивно чишћење комплетне атмосферске канализационе мреже специјализованим возилом ВОМА, као и чишћење свих канализационих пумпи на потезу око самог надвожњака.
 
Из тог јавног комуналног предузећа подсећају да су, у склопу решавања проблема са атмосферском канализацијом у околини надвожњака, у новембру 2019. године извршени радови на замени дела цевовода атмосферске канализационе мреже у Бригадира Ристића, и преспајању дела старе атмосферске мреже са новоизграђеном у непосредној близини надвожњака.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6464/Brigadira_Ristica_render__0_.jpg