Уручена ауто седишта за првих 50 беба рођених ове године у Зрењанину, а обезбеђено је 100 седишта више у односу на прошлу годину

Девету годину заредом Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја града организују акцију поделе ауто-седишта за бебе. 

 

 

Родитељима првих 50 беба рођених на почетку ове године у зрењанинском породилишту, а са пребивалиштем на територији Града Зрењанина, данас су у Градској кући уручена ауто седишта.
Седишта су уручили градоначелник Зрењанина Симо Салпура, заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћница градоначелника Снежана Вучуревић као и начелница Одељења за друштвене делатности Јелена Драгић.

 

 

Обраћајући се родитељима беба градоначелник је указао да је лепо видети такву слику у Градској кући.
- Желели смо да ову поделу организујемо што пре, како бисмо растеретили и ваше кућне буџете и да бебе можете безбедно возити у вашим аутомобилима. Желим да вам се захвалим што сте се одлучили на храбар корак, да заснујете породицу, на изазован али и најлепши корак живота када је у питању породица, а то су деца, наши наследници. На нама је да обезбедимо да услови за живот, одрастање и школовање буду још бољи - рекао је градоначелник.  

 


 
Подсетио је и да Град Зрењанин у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја ту акцију организује од 2014. године. 

 

 

Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града ове године обезбедили су укупно 160 ауто седишта која ће бити додељена у неколико наврата.
- Ове године поделићемо 100 седишта више у односу на прошлу годину, данас смо поделили 50 седишта, а то је веома битно како за безбедност у саобраћају, посебно наших најмлађих суграђана, тако и као подршка породицама у оквиру нашег програма пронаталитетне политике - рекао је новинарима градоначелник Салапура.

 

 

Указао је и да поред те мере - доделе седишта, пронаталитетне мере обухватају низ других мера попут обезбеђивања школског прибора и торби, а да ће ове године први пут бити обезбеђени бесплатни удзбеници за све ученике првих разреда основних школа. 

Салапура је навео и да град помаже и у стипендирању ученика и студената, регресирање трошкова у саобраћају и друге видове који су свакако значајна помоћ породицама.

 

Више фотографија биће ускоро доступно на званичној фејсбук страници Града Зрењанина.

 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6456/sedista_za_bebe_mart_00.jpg