Градоначелник у посети Лукићеву: асфалтирање Бирчанинове улице значајно улагање у инфраструктуру, разговарамо и о другим потребама села

Асфалтирање Бирчанинове улице у Лукићеву један је од најзначајних пројеката овог пролећа, када је у питању та врста радова у насељеним местима на територији Града Зрењанина, јер се ради о дужини саобраћајнице од 1.360 метара, ширина пута је 5 метара, а вредност инвестиције 25 милиона динара. Радове су данас обишли и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и његов заменик Саша Сантовац, а градоначелник је истакао да је Лукићево девето насељено место и девета сеоска месна заједница у којој се овог пролећа изводе радови на рехабилитацији и асфалтирању улица. 
 
 
 
 
- Ове године град је определио из буџета 200 милиона динара са ПДВ-ом за радове на асфалтирању улица у граду и насељеним местима, али уз та средства постоје и она из екстерних извора финансирања, која укупно досежу чак и до милијарду динара. Укупна дужина деоница које ће добити нов асфалт достиже 18 километара - рекао је градоначелник и подсетио на неке од већих пројеката чија је реализација у току.
 
- Ради се у Пашићевој улици у Зрењанину, путу за Арадац, очекујемо сваког тренутка наставак и завршетак радова на обилазници и мислим да смо овог пролећа на најбољи начин искористили услове и могућности за извођење оваквих радова. Побољшавамо инфаструктуру и у граду и у нашим селима, у циљу равномерног развоја, о чему смо разговарали и данас у Лукићеву. Преко пројекта НИС - “Заједници заједно”, школа је добила средства за замену столарије, треба наставити с пројектима унапређења енергетске ефикасности и очекујемо да до почетка наредне грејне сезоне у четири основне школе заменимо котлове и унапредимо системе грејања. Било је речи данас и о међумесном аутобуском превозу, који је побољшан, али очигледно не прати довољно потребе становника ове месне заједнице. У договору с представницима месне заједнице, покушаћемо да решимо и ове и неке друге комуналне проблеме - нагласио је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Председница Савета МЗ Лукићево Сања Дупљановић истакла је добру сарадњу између Града Зрењанина и те месне заједнице.
- Имамо доста приоритета на којима се већ ради, има још неких ствари које би желели и надамо се реализацији у неком наредном периоду. Захвални смо за ове радове на асфалтирању, саниране су и друге улице и заиста је међусобна сарадња на високом нивоу - рекла је Дупљановићева. 
 
Лукићево је насељено место надомак града, а мештани наводе да би још боље повезивање могло да се оствари преко атарског пута, ког и користе када временски услови дозвољавају, јер је до индустријске зоне у Зрењанину удаљеност свега 3,8 километара. Изградњом аутопута Зрењанин-Београд, прва петља на аутопуту на улазу у град, “Зрењанин - Ечка”, налазиће се на 2,5 километара од Лукићева, што ће селу донети нове развојне могућности.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6496/asfaltiranje_lukicevo_0.jpg