Данас је одржана 16. седница Градског већа, а за сутра заказана ванредна седница Скупштине града

Шеснаеста седница Градског већа одржана је данас у Градској кући, председавао је градоначелник Симо Салапура, а на дневном реду било је седам тачака. 
 
 
 
Чланови Већа усвојили су Предлог Одлуке о измени Одлуке о промени Оснивачког акта Јавног комуналног предузећа "Водовод и канализација" Зрењанин, а затим и Предлог Одлуке о усвајању нацрта Уговора о реализацији пројекта пречишћавања воде за пиће у Зрењанину и Предлог Одлуке о давању сагласности Јавном комуналном предузећу "Водовод и канализација" Зрењанин да послове пречишћавања воде врши "PANNONIAN WATER" ДОО Београд.
 
У наставку седнице усвојен је Извештај о реализацији програма пословања Јавног комуналног предузећа "Водовод и канализација" Зрењанин за 2021. годину, Извештај о реализацији програма пословања Јавног комуналног предузећа "Чистоћа и зеленило" Зрењанин за 2021. годину, као и Извештај о реализацији програма пословања "Јавног предузећа за урбанизам" Зрењанин за 2021. годину.
 
 
На крају седнице, градоначелник је од председника Скупштине града Зрењанина Чедомира Јањића затражио да за сутра закаже ванредну скупштинску седницу и оценио да су најважније тачке данашње седнице оне које су се односиле на питање решавања пијаће воде. 
 

- Питање над питањима, када је реч о Зрењанину, јесте питање пијаће воде, а  ја као градоначелник нестрпљив сам да изађем пред грађане, пред своју породицу и кажем: успели смо. Управо данас урађен је корак ка томе, наиме, већници су усвојили нацрт уговора о пречишћавање воде за пиће на територији града Зрењанина, а који је прослеђен Скупштини града, дакле, одборницима на усвајање. Оно што могу да кажем јесте да смо корак ближе ка решавају вишедеценијског проблема, али, такође молим за још мало стрпљења за изјаве и одговарање на питања заинтересоване јавности. Битно је да истакнем и то да су мој тим Градске управе, комисије коју смо формирали и стручњака дали велики труд и да смо водили рачуна о сваком детаљу, како би грађани Зрењанина напокон у наредном периоду могли да имају здраву пијаћу воду - рекао је новинарима градоначелник и навео да ће се о детаљима изјаснити на сутрашњој скупштинској седници. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6634/GRADSKO_VECE_04_07_2022_00.jpg