Јавни позив за доделу бесповратних средстава домаћинствима и стамбеним заједницама за енергетску санацију отворен до 31. јула

Град Зрењанин још једном подсећа да је и ове године објавио Јавни позив за доделу бесповратних средстава домаћинствима и стамбеним заједницама за енергетску санацију стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији града Зрењанина. Позив за све заинтересоване отворен је до 31. јула, а градоначелник Зрењанина Симо Салапура подсећа на прошлогодишњи конкурс и позива грађане, из индивидуалних домаћинстава или стамбених заједница, да конкуришу за добијање средстава.
 
- Први овакав конкурс, из прошле године, који се тицао замене спољних прозора и врата, са пратећим грађевинским радовима, као и замене котлова на природни гас у кућама које поседују систем централног грејања, наишао је на одличан одзив наших суграђана. Услове је  испунило 97 заинтересованих за замену котлова и 188 за замену прозора и врата. Већ претходне грејне сезоне, они су осетили бенефите те инвестиције. Замена прозора, врата и котлова предмет је и овог Јавног позива, али је он значајно проширен и другим мерама за побољшање енергетске ефикасности и позивам заинтересоване суграђане да се упознају с начином конкурисања и пријаве до краја месеца јула - истакао је градоначелник Салапура.
 
Предмет суфинансирања обухвата следеће МЕРЕ енергетске ефикасности:
1. замена спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ.
2. Замена спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама за СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ.
3. Постављање и набавка материјала за термичку изолацију зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омотача према негрејаном простору, осим термичке изолације за таваницу и испод кровног покривача за ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ.
4.  Постављање и набавка материјала за термичку изолацију зидова, таваница изнад отворених пролаза, зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омотача према негрејаном простору за СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ
5. Постављање и набавка материјала за термичку изолацију таванице и испод кровног покривача ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ (за ову меру се може конкурисати и заједно са мером постављање и набавка материјала за термичку изолацију зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омогача према негрејаном простору за породичне куће)
6. Набавка и инсталација котлова на природни гас, грејача простора, или замена постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим, за ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ.
7. Набавка и инсталација котлова на биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка), грејача простора, или замена постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим, ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ.
8. Набавка и инсталација котлова на природни гас, грејача простора, или замена постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ.
9. Набавка и инсталација котлова на биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка), грејача простора, или замена постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ.
10.Замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела- радијатора и пратећег прибора ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ. (за ову меру се може конкурисати само заједно са мером замене постојећег грејача простора (котао или пећ).
11. Замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ, (за ову меру се може конкурисати само заједно са мером замене постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим.
12. Набавка и уградње топлотних пумпи и пратеће инсталације грејног система (грејач простора или комбиновани грејач) ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ.
13. Набавка и уградње соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде за грејање санитарне потрошне топле воде и пратеће инсталације грејног система ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ.
 
Начин реализације додељених средстава, као и додатне информације доступни су сајту града у делу - Конкурси и огласи, а обавештења у вези са Јавним позивом могу се добити позивом на 066/866-01-92, или на и-мејл energetska.efikasnost@grad.zrenjanin.rs.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6657/Grad_00.jpg