Потписани нови уговори у Министарству за бригу о селу - откупљено још седам кућа на територији Града Зрењанина, у пет насељених места

По две породице доселиће се у Томашевац и Бело Блато, по једна у Перлез, Елемир и Михајлово, у оквиру активности Министарства за бригу о селу додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Уговоре је с породицама, у име Града Зрењанина, потписао члан Градског већа Маринел Мендреа, а куће су добиле породице Радул (Перлез), Мишкељин (Елемир), Милер (Михајлово), Бабин и Пецић-Николић (Томашевац), Сич и Узон-Параљов (Бело Блато). 
 
 
Свечаност је организована у Палати Србија у Београду, у присуству представника Министарства за бригу о селу, локалних самоуправа на чијим се територијама налазе откупљене куће, као и свих породица које ће се у њих уселити. Породица Милер, нови становници Михајлова, дошли су на потписивање уговора заједно са двоје деце. 
 
 
Коментаришући наставак активности Министарства за бригу о селу, и иитересовањe за куповину сеоских кућа на територији Града Зрењанина, градоначелник Симо Салапура каже да су то добре вести и да има назнака о оживљавању сеоских средина. 
- Сагледавајући ситуацију у нашим селима, у оквиру акције “Да нам села буду ближа” коју тренутно реализујемо, чули смо да расте интересовање за куповину кућа у појединим насељеним местима, а посебно су нам на то указали у Перлезу, Михајлову, па и Лукином Селу, где се број празних кућа смањује. Само у Белом Блату Министарство је финансирало откуп шест кућа. У Стајићеву је број становника стабилан, у Ботошу су такође повољна демографска кретања и то је нешто што радује, а ми ћемо, у оквиру надлежности локалне самоуправе, учинити додатне напоре да наша села комунално опремимо и излазимо у сусрет њиховим потребама, да она заиста буду ближа граду - истиче градоначелник Зрењанина.  
 
 
Број кућа на територији града Зрењанина, за чију је куповину Министарство за бригу о селу определило бесповратна средства, попео се на 27, у 13 насељених места. Подсећамо да је прошле године, када је ова акција и покренута, потписано 20 уговора, а куће су откупљене у Белом Блату (4), Меленцима (3), Елемиру, Банатском Деспотовцу и Томашевцу (по 2) и по једна у Арадцу, Перлезу, Лазареву, Златици, Стајићеву, Орловату и Ботошу.
Фотографије: Министарство за бригу о селу / Синиша Ђукић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6651/Zajednicka_0.jpg