Градоначелник угостио двојицу успешних младих спортиста из нашег града тенисера Зорана Лудошког и кошаркаша Марка Шаренца

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура организовао је пријем за двојицу младих, изузетно успешних спортиста из нашег града тенисера Зорана Лудошког и кошаркаша Марка Шаренца 

 


Талентовани Марко Шаренац од прошле године је члан млађих селекција (јуниорског тима) КК Црвена звезда мтс. Висок 207 центиметара и игра на позицији крила и крилног центра. Шаренац је, осим добрим играма у свом претходном клубу и кандидатуром за национални тим, привукао пажњу јавности и као један од најбољих играча на новогодишњем турниру у Барселони 2020. године, а на недавно одржаном Европском првенству у турском Измиру, био је члан „орлића“ који су освојили бронзану медаљу.

 


- Морам рећи да је то било и очекивано, вредно смо радили и припремали се напорно. Задовољан сам својим учешћем јер сам се показао у најбољем светлу и играо одлично. Следеће године очекује нас светско првенство у Мађарској, а наступ у репрезентацији је за мене понос јер то није мала ствар, а верујем да свако дете сања да игра у репрезентацији, за мене је тај сан остварен – рекао је Шаренац. 

 


Млади Зоран Лудошки је шампион Србије и јуниорски репрезентативац који је освојио значајна признања у нашој земљи, а недавно је бриљирао на јуниорском ИТФ турниру Ј2 категорије који је у одржан у немачком месту Ренингену.
- Био је то један од најјачих турнира, дошли су много јаки играчи и ја сам максимално дао све од себе и играо на свом готово најбољем нивоу – рекао је Лудошки. 

Казао је да је, када је реч о припремама, тренирао овде у Зрењанину са тренером будући да су припреме углавном зими и да се тада добро припреме физички и тениски.
- Током пролећа и лета одржавају се турнири и тада за тренинге нема довољно времена. Добро сам се припремио, а сада, већ у понедељак, играм у Панчеву, то је прва категорија ИТФ и затим у Новом Саду, то су два најјача турнира код нас у Србији. У плану је да после тога играм у Египту. Након тога, надам се да ћу имати малу паузу после које већ следе припреме за следећу годину, а можда одиграм још један турнир, уколико ми буде фалило бодова за бољи ранг. Надам се да ћу у ових пет турнира направити два, а можда и три добра резултата како би био осигуран за следећу годину – казао је Лудошки истакавши да је у плану да игра и сениорске турнире.

 

 

Упитан да каже ко му је тениски узор, Лудошки је рекао да је то наравно био Новак Ђоковић због ког је као мали и почео да тренира тенис.

Пријему је присуствовала и Вукица Ђапић Атанасковић која је навела да су успеси ових младих спортиста још један од доказа да је Зрењанин град спорта.
- Прошле године проглашени смо за Европски град спорта, нама је данас припала част, а пре свега задовољство да примимо двојицу најперспективнијих зрењанинских спортиста, жао ми је што данас није са нама и Јустин Цветков, али он је на заслуженом одмору. Момцима желимо много среће у даљој спортској каријери и да им се остваре све жеље – поручила је она.

 


Навела је и да су одлични резултати зрењанинских спортиста и доказ да су у нашем граду обезбеђени одлични услови за бављење спортом.
- Зрењанин у поселедњих пар година много улаже у спортску инфраструктуру што је основа за прављење добрих спортских резултата – истакла је Вукица Ђапић Атанасковић.
  


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6693/IMG_20220820_103809_00.jpg