Из Градске баште испраћени позивари који бесплатним пивом улицама града позивају на 37. "Дане пива" у нашем граду - нови термин и нова концепција

Традиционално, уочи почетка највеће градске манифестације, из Градске баште на зрењанинске улице кренули су данас фијакери, тамбураши и позивари да уз бесплатно пиво најаве и позову Зрењанинце на 37. “Дане пива”који ће бити одржани од 9. до 14. августа.

 

 

Позивари су кренули уз музику тамбураша, фолклорце у народним ношњама и пивску здравицу коју је говорио глумац Првослав Заковски, а испратили су их градоначелник Симо Салапура са својим сарадницима, представници Туристичке организације и медија.

Градоначелник Салапура је рекао да се овогодишњи, 37. Дани пива одржавају у измењеном термину у односу на претходне године када су организовани за крај августа и почетак септембра.

 


- Нови термин и нови концепт, поред стандардних локација на којима се одвија културно - забавни програм, на Житном Тргу и Тргу слободе, имамо још једну локацију, а то је Тиршова улица где ће бити постављено “Банатско сокаче”.  Протеклог викенда имали смо и својеврсну увертиру за “Дане пива” у БИГ тржном центру и верујем да ће нови термин, али и интересовање извођача и посетилаца са стране допринети још већој осећености - рекао је градоначелник Салапура. 

 

 

Захвалио се свима који учетсвују у организацији манифестације и суграђанима пожелео да наредни дани протекну у добром весељу уз добре временске прилике, а да гости из других средина оду са добрим утисцима.
- Верујем и да ће у наредним годинама, како се Зрењанин развија и како економски јача и манифестација бележити још бољу посету, како домаћих тако и гостију из иностранства - рекао је још градоначелник Симо Салапура.

 

 


Свечано отварање “Дана пива” биће одржано сутра у 21 сат на Житном тргу.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6672/FIJAKERI_DANI_PIVA_2022_00.jpg