Концертом “Зрењанинске филхармоније” са солистом Стефаном Миленковићем започео музички програм “Дана пива” на главном градском тргу

Концертом Зрењанинске филхармоније са солистом Стефаном Миленковићем, а под вођством диригента Микице Јевтића, започео је музички програм “Дана пива” који се одвија на главном градском тргу.

Као и претходних година, у концерту је уживао велики број људи, међу којима и градоначелник Зрењанина Симо Салапура са својим сарадницима, али и чувени оперски певач Бела Маврак који је са "Зрењанинском филхармонијом" наступио прошле године, а Град Зрењанин је за публику обезбедио 1.500 места за седење.

 


Стефан Миленковић је пред наступ рекао да је свирати на тргу, какав је наш Зрењанински,  предиван осећај.
- Заиста је дивно, овај трг је сада тако жив, имате природне кулисе, односно људско саграђене кулисе, али фантастичне, и заиста, многи могу да се угледају на вас - рекао је Миленковић и навео да очекује добру атмосферу, добру енергију и забаву. 
- Биће много добре и захтевне музике за нас, али и нешто што има високооктанску енергију за публику, тако да очекујем диван концерт и дивно вече уопште - рекао је Миленковић и указао да ће репертоар задовољити различите музичке укусе, јер је све смишљено тако да буде захтевно и забавно.

 


- Заиста ми је драго што се на једном оваквом догађају који има и друге врсте музике и који може да садржи и другу врсту енергије, и “Зрењанинска филхармонија” и оно што ја радим, уклапа у то и да људи дођу на наш концерт, а то је по мом мишљењу идеално, идеалан компромис и баланс, да изађемо из сале за концерт, а опет да не губимо на суштини класичне музике која је велинчаствена и безвремена и увек ће имати своју вредност - казао је Миленковић пред синоћњи наступ на главном градском тргу. 

 


Директор “Зрењанинске филхармоније” Роман Бугар казао је да је осам година наступа учинило своје и допринело да су сви музичари опуштенији, навикнути на зрењанинску публику, али да су емоције и трема свакако присутни.
- Много смо лакше све организовали, практично, из године у годину тај посао нам иде све боље, тим је уигран, организатори већ знају како да припреме бину за симфонијски оркетар и све остало - казао је Бугар подсећајући на још један наступ “Зрењанинске филхармоније” у недељу, 14. августа на истом месту.

 

 


- Први пут са “Зрењанинском филхармонијом” Амира Медуњанин, репертоар са њеног најновијег албума снимљеног 2020. године, на репертоару песме Силване Арменулић и Томе Здравковића, сви који су гледали филм “Тома” уживаће у свим нумерама које су тамо чули, а у извођењу Амире Медуњанин и “ Зрењанинске филхармоније” под диригентском управом маестра Микице Јевтића - рекао је Бугар и позвао све љубитеље народне музике, са аранжманима за “Зрењанинску филхармонију” да дођу и уживају.    

 

 

Након синоћњег концерта из градске баште приређен је ватромет.


 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6679/STEFAN_MILENKOVIC_DANI_PIVA_00.jpg