Најављени 37. “Дани пива” - нови термини и нови садржаји на овогодишњој манифестацији која ће бити одржана од 9. до 14. августа

“Дани пива” биће одржани од 9. до 14. августа на неколико локација у граду, најављено је на данашњој коференцији за новинаре у Градској башти, на којој су говорили и градоначелник Зрењанина и председник организационог одбора “Дана пива” Симо Салапура, директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар, Миливој Путић - Пута у име зрењанинског бенда “Јерусалимски пилићи” и Ивана Арађан портпарол овогодишње манифестације.

 


Градоначелник Салапура изразио је задовољство што ћемо ове године имати мало другачији програм, на предлог туристичких радника и људи који су дуго година укључени организацију “Дана пива”.
- Истакао бих, како сам то рекао на прошлогодишњем коктелу, већ тада почели припрему за ову годину. За разлику од претходне, сада је ситуација боља када је реч о здравственом билтену и може се рећи да је интересовање много веће него прошле године. Дане пива одржавамо у новом термину, а како добијам информацију од сарадника видим да смо погодили тајминг и право је време да са тим понудимо и нове садржаје. Пре свега мислим на део у Тиршовој улици где ћемо имати део оплемењен банатским мотивима. У “Банатском сокачету” имаћемо и стара занатска пива, као и низ културних, спортских, едукативних и забавних догађаја на нашим традиционалним локацијама; Житном тргу, главном градском тргу и осталим локацијама у самом граду. Прошле године обележили смо дупло пунолетство, 36. “Дане пива”, сада смо за једну годину искуснији и верујем да ћемо и ове године имати програме за сваки узраст, за сваког посетиоца који ће доћи у наш град са стране, али исто тако верујем и да ћемо из Зрењанина послати лепу слику - рекао је градоначелник Салапура. 

 


Навео је и да очекује да ће и комуналне службе и полиција успети да обаве посао као и до до сада без већих безбедносних проблема када је у питању овако велика манифестација.
- Захвалност свима, захвалност Туристичкој организацији и нашим извођачима који су данас овде, као и читавом тиму људи који су дали велики допринос да се ова манифестација одржи у нашем граду, али и медијима. Верујем да ће највише интересовања бити за концерт Зрењанинске филхармоније што ће бити прави музички спектакл у нашем граду - рекао је још градоначелник и подсетио да Зренајнинска филхармонија по први пут ове године има концертну сезону. 

Ивана Арађан је казала да ће по први пут ове године “Дани пива” имати своју увертиру у Биг тржном центру 6. и 7. августа када ће се, поред музичког садржаја, представити занатске пиваре из Зренајнина и Србије.

 


Обраћајући се новинарима, Роман Бугар је захвалио организаторима што су део отварања концерата на Тргу слободе, као и свима који су имали слуха у протеклих осам година и који су препознали рад и потенцијал Зрењанинске филхармоније.

Роман Бугар је подсетио на досадашње концерте који су изазвали велико интересовање публике и за 37. Дане пива најавио два концерта. 

- Велико изненађење имаћемо 11. Августа, када ће као солиста наступити Стефан Миленковић. Као што знамо, током Новогодишњег концерта са Стефаном Миленковићем имали смо препуну салу Културног центра и улаз се наплаћивао, сада, за све оне који тада нису стигли и који нису могли да дођу на концерт ево прилике да уживају у звуцима његових нота и Зрењанинске филхармоније. Концерт почиње у 21 час, а диригент ће бити Микица Јевтић. Што се тиче другог концерта, Амира Медуњанин је била у Зрењанину са својим триом неколико пута у Културном центру и позоришту, а овог пута први пут са Зрењанинском филхармонијом на Тргу слободе 14. у 22 часа. Сви који су гледали филм “Тома” ће бити у прилици да буду сведоци тих нумера и песама али у њеном извођењу, а ту су и песме са њеног последњег албума - рекао је између осталог Роман Бугар и изазио наду да ће публика уживати у, како је рекао, одличном и квалитетном програму.

 

 

Зрењанински бенд “Јерусалимски пилићи” ће концертом на овогодишњим “Данима пива”, 10. августа на Житном тргу, обележити 40 година постојања, а Миливој Путић - Пута подсетио је да је тај бенд наступио на првим “Данима пива”.
- Свирали смо тада на Мотелу, ми, група “Грива” и још неки бендови и сада, после 37 година поново смо на “Данима пива” што нам је изузетна част и задовољство. Иначе, ми смо победници прве зренајнинске Гитаријаде, 1981. године у Културном центру и од тада смо кренули са ауторским песмама којих се сећа велики број наших грађана, поготово оних у зрелијим годинама. Много људи, посебно са “Руже” сећа се тих песама и пита када ће опет бити у прилици да их чују - рекао је Путић и најавио да ће поред старијих публици бити представљене и нове ауторске песме тог бенда.

- Надам се да ће тај концерт бити одржан не само на наше задовољство, већ и задовољство свих наших суграђана. Значи, 10. августа, после 37 година “Јерусалимски пилићи” поново на “Данима пива” - казао је он. 

 


Конференција је завршена уз здравицу и позив Зрењанинцима и гостима из других средина да  посете традиционалне "Дане пиве" и уживају у програмима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6666/PRESS_DANI_PIVA_2022_00.jpg