Организован пријем за учеснике и организаторе 19. Међународног фестивала фолклора “Лала” - представиће се учесници из Румуније, Словачке, Републике Српске и Србије

Традиционално, у склопу манифестације “Дани пива” биће одржан Међународни фестивал фолклора “Лала”.
Ове године биће то 19. Фестивал по реду и ове године и на главном градском тргу у Зрењанину, од 12. до 14. августа представиће се фолклорни ансамбли из Румуније, Словачке, Републике Српске и Србије.
Домаћин и организатор је Културно уметничко друштво “Пионир” из Зрењанина.

 

 

Тим поводом организован је данас пријем у Градској кући за организаторе и учеснике фестивала, а домаћини су били заменик градоначелника Саша Сантовац и начелник Градске управе Милош Королија.

Сантовац је изразио наду да ће у наредним годинама бити још више представника из иностранства. 
- У овом тренутку спречава их и даље све оно са чиме се сусрећемо, али, свакако да је овај фестивал препознат у целом свету, и оно што јесте посебно охрабрујуће, јесте да показује значај самог Зрењанина и та жеља да се дође у Зрењанин. Исто тако, препозната су и наша културно уметничка друштва у иностраству, одакле добијамо честе позиве. Тако ће већ од недеље нека наша уметничка друштва отићи у Румунију, затим Словачку, и то показује традицију коју имају културна уметничка друштва у Зрењанину и тај квалитет који ми поседујемо - рекао је Сантовац.

 

 

Радован Молдован – Рача вишедеценијски председник “Пионира”, изразио је захвалност градоначелнику, као и заменику градоначелника на досадашњој подршци у организацији фестивала „Лала“, који се одржава сваке године у оквиру Дана пива.
-Имамо ту част да ће нам у суботу доћи и ансамбл “Венац” из Грачанице, који је основан 1964. године као једини покрајински државни ансамбл са циљем очувања народне традиције Косова и Метохије, тако да ћемо употпунити програм. Такође, долазе нам и наши пријатељи из Костолца. Тренутно нам је дошао ансамбал из Румуније, Словачке, поподне нам долази Аранђеловац - рекао је Молдован.

 

 

Захваљујући фестивалу Лала, Зрењанинци су претходних година могли да уживају у наступима фолклорних ансамбала из Србије, региона, али и разних делова света. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6681/PRIJEM_FOLKLORASI_LALA_00.jpg