Хуманитарна “Трка за срећније детињство” и ове године окупила бројне учеснике различитог узраста

У амбијенту БИГ тржног центра у Зрењанину данас је одржана традиционална спортско-хуманитарна манифестација "Трка за срећније детињство". Уз учешће више стотина деце из Предшколске установе, зрењанинских основних и средњих школа, манифестација је имала такмичарски карактер, али је, пре свега, истакнут њен хуманитарни сегмент, употпуњен бригом о здрављу становништва, деци са сметњама у развоју и социјално угроженим категоријама, кроз реализацију акције “Спортом за боље сутра”.
 
 
 
 
Обраћајући се на отварању, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је претходно купио хуманитарни учеснички број, захвалио се свим учесницима и пожелео им да им данашње дружење остане у сећању.
 - Ове године, “Трка за срећније детињство” има специфичан значај, јер је уврштена у званичан програм “Европске недеље спорта”, а познато је да је прошле године Зрењанин био проглашен за Европски град спорта, па стога не чуди што има оволико учесника и што је овако добро организовано. Желим да се захвалим БИГ центру, који је домаћин ове трке већ неколико година, Спортском савезу града Зрењанина, Савезу педагога физичке културе, Савезу за школски спорт града Зрењанина, и посебно градској организацији Црвеног крста, који је партнер не само граду на оваквим манифестацијама, него и свим нашим јавним предузећима и установама - рекао је градоначелник Салапура.
 
 
 
 
Управо је организација Црвеног крста организовала данас и другу хуманитарну акцију, као део “Трке за срећније детињство”, акцију добровољног давања крви. За ту прилику у БИГ тржном центру био је постављен трансфузиомобил, а акција је, као и свака слична у претходном периоду, наишла на добар одзив наших суграђана.
 
Одржано је укупно девет трка, од трке најмлађих, предшколског узраста, до рекреативне трке задовољства, у којој су могли да учествују и суграђани ван школског узраста. Најбржима у свим такмичарским категоријама припале су медаље и пехари, свим ученицима подељене су и захвалнице за учешће, али су данас победници сви који су се појавили на стази и тиме дали допринос не само успеху хуманитарне акције већ, пре свега, промоцији здравља и спортског начина живота. Било је на стази и суза и правог такмичарског духа, догодио се и понеки пад, без већих повреда или огреботина, али је преовладало дружење и свест о значају једног оваквог окупљања и учешћа. 
 
 
 
 
Манифестацији је присуствовала и начелница Одељења привреде Градске управе Јелена Травар Миљевић, као и представници Спортског савеза града, Савеза за школски спорт, спортски радници града Зрењанина и многи други, који су куповином учесничких бројева допринели акцији “Спортом за боље сутра”.
 
“Трка за срећније детињство” се у Зрењанину, граду спортова, одржава већ дуже од четири деценије.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6734/TRKA_ZA_SRECNIJE_DETINJSTVO_2022_0.jpg