Расписан конкурс за економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је Јавни позив за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицањe развоја женског предузетништва кроз финансијску подршку у пословању на територији Града Зрењанина за 2022. години, а који је јуче објављен на сајту Града Зрењанина, у делу "Огласи и конкурси" - http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi.
 
Оно што је новина у односу на претходну годину, када је за оснаживање жена предузетница Град издвојио два милиона динара и када су средства била намењена искључиво за субвенционисање трошкова за набавку машина - опреме, сада ће средства моћи да се користе и за набавку репроматеријала, уређење пословног - производног простора и обезбеђење средстава за покривање дела трошкова за закуп затвореног и уређеног пословног - производног простора.
 
Ове године у буџету града планирано је за ту намену пет милиона динара. Финансијска помоћ биће додељена корисницама једнократно и неповратно, у највишем износу до 250 хиљада динара за привредне субјекте који су основани не раније од 1. септембра 2020. године.
 
Рок за подношење пријава износи 30 дана од дана јавног оглашавања на званичном сајту Града Зрењанина.
 
За све информације везане за Јавни позив заинтересовани се могу обратити Оливери Радић на телефон 066/866-0052. За помоћ око подношења и попуњавања пријаве подносиоци се могу обратити Зрењанинском едукативном центру на телефон 023/521-090, или путем електронске поште: zreduc@gmail.com.
 
Градоначелник Симо Салапура упутио је позив свим заинтересованим женама да учествују на овом конкурсу.
- Препознали смо важност економског оснаживања жена које са собом носи и развој нашег града града. На основу сугестија удружења, као и организације која се бавила овом темом и креирала сам конкурс, дванаест жена је добило решење по прошлогодишњем конкурсу, и на основу тога ове године смо више него удвостручили износ за економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва.  Посебно нам је битно да жене са села подстакнемо, да позовемо, да учествују на овом конкурсу, јер је ово једна од мера која утиче да и у селу можемо да имамо успешне предузетнице - рекао је градоначелник Салапура.      

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6724/Grad_00.jpg