Шести “Зрењанински полумаратон” одржава се у недељу, 2. октобра - до сада пријављено више од 750 такмичара

Шести “Зрењанински полумаратон“ биће одржан у недељу, 2 октобра, најављено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Градској кући, а на којој су говорили Мирослав Молнар, организатор Зрењанинског полумаратона, Кристина Бачић председница Савеза за школски спорт града Зрењанина, Драган Ранисављевић, финансијски директор компаније „Гомекс“ и Маринко Пајић, председник Савеза педагога физичке културе града Зрењанина.
 
 
 
Мирослав Молнар рекао је да је до сада пријављено 756 такмичара и да су пријаве отворене до суботе, а да ће, уколико остане стартних бројева, пријављивање бити могуће и у недељу, на сам дан одржавања полумаратона.
- Искористио бих прилику да се захвалим Граду Зрењанину што већ шесту годину препознаје значај манифестације, Спортском савезу града Зрењанина, Савезу за школски спорт, Савезу педагога фзичке културе града Зрењанина и наравно нашим спонзорима без којих ова трка не би могла да се одржи, а посебно компанији „Гомекс“, нашем генералном спонзору, као и спонзору трке на седам километара компанији „Дијамант“ , а ту су и „Дигинет“, „Мркшићеви салаши“, „Млекопродукт“, „Мат Трејд“ и још много спонзора који нам помажу да ова манифестација може да супе – нагласио је Молнар.
 
Изразио је очекивање да ће и временски услови бити добри, без кише и уједно позвао грађане да у што већем броју дођу и подрже тркаче. Казао је да главна трка,  полумаратон, почиње у 11 часова испред Градске куће, а “Дечија трка” у 9 часова.
 
 
 
Кристина Бачић захвалила је “Зрењанинском полумаратону” и свима који учествују у организацији овог спортског догађаја што су позвали Савез да припомогне организацији .
- Сарађујемо већ шест година и драго нам је што наше ученике можемо да укључимо у ову прелепу манифестацију, не само да би трчали, већ и што се велики број волонтера, ученика и наставника физичког укључује тог дана у програм. У недељу ће бити организована трка за најмлађе, имаћемо трку за предшколце, за све ученике школског узраста, а по први пут ове године покушали смо да анимирамо и укључимо што већи број средњошколаца тако што ће имати попусте на пријаву. Ове године то ће бити урађено по први пут, а волели бисмо да наредних година омасовимо број, јер је мали број деце која учествују у трци мислећи да то не могу. “Трка задовољства” од седам километара је заиста дужина стазе коју би сви могли да истрче и наша је жеља да се тај број ђака повећа – казала је она.
 
Када је реч о Савезу за школски спорт, Бачић је истакла да постоји жеља да се трци у недељу одазове што већи број учесника.
 
Драган Ранисављевић  упутио је честитке организаторима, Граду Зрењанину и свима који су укључени у организацију овог значајног спортског догађаја. 
- Овај шести маратон је доказ да сте успели у одржавању традиције и надам се да ће она, као што то сада и јесте, бити заштитни знак овог града, као и други спортски и културни догађаји који нас промовишу. “Гомекс” као друштвено-одговорна   компанија подржава све манифестације које промовишу не само културу, већ и здравље и спорт, као и све оне догађаје који наш живот чине богатијим и садржајнијим – рекао је Ранисављевић,  напомињући да су задовољни што су у групи других успешних компанија из града које доказују да постоји свест о потреби организовања оваквих манифестација. 
 
 
 
Маринко Пајић захвалио се организаторима који су препознали и указали подршку том савезу, такође позвао све грађане да се прикључе традиционалном “Зрењанинском полумаратону” и нагласио да је за свакога од нас веома важна физичка активност.
 
Иначе, први „Зрењанински полумаратон“ је одржан 6. новембра 2016. године. Привукао је пажњу великог броја људи (више од 500 тркача) из Србије и иностранства и, по мишљењу тркача, оправдао епитет једног од најбоље организованог полумаратона у Србији. 
 
Стаза Зрењанинског полумаратона дуга је 21,1 км, равна је и кружна, без већих успона. Трчи се три круга кроз најлепше делове града – од старта трке испред Градске куће, кроз најпознатије зрењанинске улице и насеља “4. јул” и “Ружа Шулман”.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6735/6_polumaraton_0.jpg