Пријем за рваче Пролетера, репрезентативце Србије и руководство Рвачког савеза Србије – четири златне медаље на Светском шампионату незапамћен успех

Светски шампионат у рвању за сениоре по први пут је одржан у Београду и Србији, уз учешће око 2.500 такмичара из 78 земаља. Освајањем четири златне медаље наши репрезентативци остварили су до сада незапамћен успех, а два светска првака добили су и град Зрењанин и Рвачки клуб “Пролетер” - Зураб Датунашвили освојио је златну медаљу у категорији до 87 килограма грчко-римским стилом, док је Мате Немеш тријумфовао у категорији до 67 килограма.

 


Тим поводом, градоначелник Зрењанина Симо Салапура са својим сарадницима, данас је приредио пријем за Жељка Трајковића, председника Рвачког савеза Србије, Марка Станoјчића, председника Рвачког клуба „Пролетер“, репрезентативце Мате Немеша, Виктора Немеша, Војислава Трајковића, тренера, Владимира Милошева, струковног физиотерапеута.
Пријему су присуствовали Саша Сантовац, заменик градоначелника, Милош Королија, начелник Градске управе, Снежана Вучуревић, Марија Дамјановић и Рајко Капелан, помоћници градоначелника, као и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина.

 


Честитајући им на овим изузетним резултатима, градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао да Зрењанин гаји добру школу рвања, и када се каже спорт у Зрењанину, мисли се на рвање.
-Када погледамо уназад читав низ и континуитет освајања медаља, када је у питању рвање, видимо да постоје значајни резултати, али, две златне медаље је нешто изванредно и изнад свих очекивања, рекао је градоначелник и позвао све суграђане да посете Рвачки клуб „Пролетер“, где сада по стручним надзором тренира око четрдесет дечака и девојчица, а школа је бесплатна.

 


-Клуб пружа пуну подршку, а град Зрењанин логистички учествује у раду Рвачког клуба „Пролетер“. Планови за наредни период су да видимо како и на који још начин можемо да унапредимо систем зрењанинског спорта, а ту мислимо и на рвање, рекао је још Салапура уз жеље да и у наредном периоду остваре добре резултате, а то се односи на остваривање норми за олимпијске игре у Паризу.
Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије истакао је да је ово било једно од најмасовнијих такмичења те врсте до сада у историји.

 


-Такмичење и резултат рвача из Србије је феноменалан. То је историја. Тешко је рећи колика је разлика између бронзане и златне медаље, то су нијансе, делићи секунде. Срећа, мотивација и инспирација је била на страни наших момака – рвача из Србије. Овим резултатом исписали смо историју, рекао је председник Рвачког савеза Србије.
Да се годинама планирало и да је рађена селекција, доказ је одличан резултат, а и подршка државе Србије.

 


Репрезентативац Србије у рвању Мате Немеш у финалу је направио подвиг победивши најбољег рвача света, олимпијског и светског шампиона Мохамадреза Гераја из Ирана са 5:4. У разговору са њим, захвалио се држави Србији, граду Зрењанину, као и Рвачком савезу Србије, који су им омогућили најбоље услове до сада, и да ће сигурно и у наредном периоду бити још бољи и да му је тренутно, највећи циљ Светско првенство које је следеће године.

 


Четири златне медаље, до сада незабележен резултат на једном шампионату.
Подсећамо, последњу фазу припрема реализовали су управо у Зрењанину – граду спорта, у Дому борилачких спортова и матичној кући Рвачког клуба “Пролетер”. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6747/PRIJEM_RVACI_MEDALJE_00.jpg