Градоначелник Салапура: избори за савете националних мањина потврдили свест наших суграђана о потреби таквог учешћа у јавном животу

Избори за чланове националних савета мањина на територији Републике Србије одржани су јуче, а на територији Града Зрењанина протекли су у фер и демократској атмосфери. Градоначелник Симо Салапура тим поводом рекао је да Зрењанин може да буде поносан што су припадници националних заједница јуче изашли на 19 бирачких места и гласали за своје представнике. 
 
“Још једном смо као друштво показали да су нам интереси свих грађана који овде живе на првом месту и да свака заједница има право да се унапређује и ствара за себе боље услове у оквиру Србије. Показали су то и непосредни избори са Савезе националних мањина. Нема сумње да су наше комшије и пријатељи, који су гласали на овим изборима, још једном показали да су одговорни. Сви избори који се спроводе непосредно и у демократском процесу показују зрелост заједнице и озбиљност државе. То је и најбољи начин да се дође до представника који ће дати свој пуни допринос за колективна права мањина, очување матерњег језика, култура, образовања и информисања националних заједница. Управо представници ових заједница знају ко су најбољи људи који треба да их предводе”, истакао је градоначелник и упутио честитке свим победничким листама.
 
“Изабрани представници ће у нашој локалној самоуправи имати партнера и сарадника, као што је то био случај и до сада”, поручио је градоначелник Салапура, поводом јучерашњих избора за  чланове националних савета мањина.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6803/Grad_00.jpg