Отворен надвожњак код аутобуске станице, радови на државном путу на још три локације - код Новог гробља, “Линглонга” и у зони укрштања с путем за Орловат

Радови на рехабилитацији 8,7 километара трасе државног пута I-Б реда кроз град Зрењанин, од Житног трга до укрштања с путем за Лукићево/Орловат, улазе у завршну фазу. За саобраћај је отворена деоница од кружне раскрснице код главне аутобуске станице до раскрснице према погону “Шинвоза”, преко надвожњака, где су радови обављени на дужини од 1,3 километра, а тренутно се изводе на још три локације. Осим комплетне рехабилитације коловоза, постављања заштитних банкина и проширења на појединим местима, поставља се нова расвета од надвожњака, све до Новог гробља, као и на две раскрснице чија је реконструкција у току.
 
 
 
 
Инвестициона вредност радова износи 614 милиона динара, тренутно се изводе фазе радова 4,5,9,10 и 15, након којих преостаје да се уради још једна краћа деоница у зони Ечке, чиме ће овај обиман посао у потпуности бити завршен.
 
Инвеститор, ЈП “Путеви Србије”, саопштио је да је, од 3. новембра, на снази обустава саобраћаја у зони Новог гробља, односно од раскрснице према “Шинвозу” до улаза у Ново гробље. Током извођења радова саобраћај се преусмерава на обилазак Панчевачком и Шећеранском улицом. Прилаз гробљу могућ је из правца града, а повратак кроз Панчевачку улицу. Планирано трајање извођења радова на овој деоници, дугој око 600 метара, је до 30. новембра. 
 
 
 
 
Радови се изводе и у зони раскрснице ка будућем централном паркингу и управној згради “Линглонга”, где ће у комплекс улазити и запослени. С обзиром да је то и улаз ка дистрибутивном центру компаније “Гомекс”, било је неопходно извршити реконструкцију и адаптацију раскрснице. Она ће бити проширена, осветљена, а у непосредној близини предвиђена су и аутобуска стајалишта. У овој зони радова, у дужини од 400 метара, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила, уз мобилну семафорску сигнализацију. На овој деоници у току је асфалтирање. 
 
 
 
 
Коначно, до 22. новембра предвиђено је извођење радова на деоници дужине 250 метара, у зони укрштања државног пута I-Б реда и II-А реда (према Лукићеву и Орловату), што је и завршни део трасе од Житног трга у Зрењанину која ће у потпуности бити обновљена.  Саобраћај се одвија једном коловозном траком, наизменичним пропуштањем возила, уз регулацију мобилним семафорима. И ова раскрсница ће, након реконструкције, бити осветљена.
 
Позивају се возачи и учесници у саобраћају на повећану опрезност и стрпљење због могућих застоја на деоницама на којима се изводе радови, као и да у зони радова поштују постављену сигнализацију и опрему. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6795/RADOVI_PUT_ZR_ECKA_NOVEMBAR_2022_0.jpg