Рехабилитација старог дела обилазнице - завршни радови на краку између Улице Жарка Зрењанина и Михајловачког друма

Путари настављају с интензивним радовима и у новембру, с обзиром да повољни временски услови то дозвољавају. Уз радове на три локације на државном путу I-Б реда, између Житног трга у Зрењанину и раскрснице с путем ка Орловату/Лукићеву, у току су и радови на рехабилитацији комплетне трасе раније изграђене обилазнице око Зрењанина, укупне дужине 4,9 километара. Радови обухватају сва три крака и пет кружних раскрсница, замену дотрајалог асфалтног слоја и ојачање и уређење банкина, а њиховим завршетком раније изграђени део обилазнице око Зрењанина биће истог квалитета као новоотворена деоница од Михајловачког до Темишварског друма.
 
 
 
 
Завршене су деонице од кружне раскрснице на Багљашу ка старом арадачком друму до кружне раскрснице у Железничкој улици (код погона “Фулгара”) и од те локације до наредне кружне раскрснице у Улици Жарка Зрењанина. На овим деловима обилазнице поново је успостављен саобраћај, а тренутно су у току завршни радови на трећем краку, између Улице Жарка Зрењанина и Михајловачког друма и он је затворен за саобраћај. Радови на самим кружним раскрсницама биће изведени у наредној фази. 
 
 
 
 
Вредност ове инвестиције, још једне у низу већих инвестиција у путну инфраструктуру на територији града Зрењанина у току ове године, износи 260 милиона динара, а финансира је ЈП “Путеви Србије”. Планиран рок завршетка свих радова је 31. децембар 2022. године, у складу с временским приликама. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6800/OBILAZNICA_DEONICA_0.jpg