Дијалог младих са градоначелником - нова посета гимназијалаца Градској кући и разговор о актуелним градским темама 

У оквиру јесенас започете акције “Дијалог младих са градоначелником”, ученици завршног разреда Зрењанинске гимназије посетили су јуче поново Градску кућу и разговарали с градоначелником Симом Салапуром о неким актуелним темама, од интереса за све грађане Зрењанина. На овом јавном (дво)часу, на који ученици долазе у оквиру својих редовних активности из предмета “Грађанско васпитање”, било је речи о текућем инвестиционом циклусу града Зрењанина, појединим активностима у оквиру пројекта “Зелени Зрењанин”, изградњи производних погона компаније “Линглонг” и још неким питањима за која су ученици били заинтересовани. Јавном часу присуствовао је и помоћник градоначелника Рајко Капелан, задужен за област туризма и за младе. 
 
 
 
 
Разговарало се и о темама које су, током ранијих посета, предложили и сами гимназијалци, па је тако конкретизована идеја о организовању заједничке матурске журке за све зрењанинске матуранте, а градоначелник је предложио две могуће локације на отвореном за тај догађај. Током пролећа реализоваће се и идеја о уређењу школског дворишта гимназије, где је градоначелник такође најавио присуство и логистичку подршку града.  
 
Ученици су с пажњом испратили предавање градоначелника о свим аспектима који су претходили доласку “Линглонга”, о динамици реализације инвестиције и посебно, о њеном утицају на животну средину. На многа питања одговоре су давали и сами гимназијалци, који су се активно укључили у дискусију. Градоначелник је представио и радну верзију информативне брошуре “Зелени Зрењанин”, у којој су сабрани мере, активности и пројекти које град предузима у области екологије, и најавио оснивање “Зеленог савета” града. 
 
 
 
 
Градоначелник је и овај сусрет с гимназијалцима оценио као веома садржајан и користан, посебно због могућности да отворено размењују мишљења о неким темама о којима су млади недовољно или погрешно информисани. И овога пута позитивно се изразио о заинтересованости ученика за питања која се тичу развоја града, као и њихове будућности у њему. “Дијалог младих с градоначелником” ускоро ће бити настављен, кроз нове активности и сусрете.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6886/JAVNI_CAS_GIMNAZIJA_0.jpg