Министарство просвете објавило календар смотри и такмичења ученика основних и средњих школа - три републичка такмичења и у нашем граду

Према календару такмичења и смотри ученика основних и средњих школа Министарства просвете за школску 2022/2023. годину, у нашем граду биће одржана три значајна такмичења на републичком нивоу. 
 
У Пољопривредној школи, 17. и 18. марта, биће одржано Републичко такмичење ученика из области пољопривреде и хортикултуре, а у организацији Удружења средњих школа подручја рада пољопривреда, производња и прерада хране.
 
У организацији Удружења медицинских школа, у Медицинској школи, 28. и 29. априла биће одржано Републичко такмичење из здравствене неге, које иначе окупи више од 200 ученика.
 
Почетком августа, тачније од 5. до 9. августа, биће организовано републичко такмичење “Мале олимпијске игре”, на ком учествују ученице и ученици од првог до трећег разреда основне школе.
 
Тим поводом, недавно је, у организацији Савеза за школски спорт града Зрењанина и Удружења зрењанинских учитеља, у Основној школи “Др Јован Цвијић” одржана стручна трибина за учитеље и учитељице са територије града Зрењанина под називом “Мале олимпијске игре”. Циљ трибине је активно учешће ученика и ученица млађег школског узраста на општинском такмичењу у Малим олимпијским играма.
 
Долазак деце из целе Србије на ова такмичења, углавном у пратњи родитеља или наставника, представља и лепу прилику за промоцију града Зрењанина и његових потенцијала и могућности за организацију различитих догађаја, што је у овом случају препознало и Министарство просвете и указало поверење нашем граду да буде домаћин три републичка такмичења. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6873/Min_prosvete_logo.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6873/Min_prosvete_logo.jpg