Педесет два сточара са територије Зрењанина добила помоћ од укупно 145,2 тона меркантилног кукуруза - град помаже при транспорту и расподели

Педесет два пољопривредника - сточара са територије Града Зрењанина добило је, на име државне помоћи, укупно 145.200 килограма меркантилног кукуруза и предстоји његов транспорт и расподела. О томе је било речи током недавног радног састанка у кабинету градоначелника, о чему су разговарали градоначелник Симо Салапура, представник Одсека за пољопривреду и рурални развој Градске управе Радица Јаношевић и директорка Пољопривредне стручне службе Зрењанин Кристина Салапура
 
Републичка дирекција за робне резерве извршила је бесповратну испоруку до 15.000 тона меркантилног кукуруза, у циљу упућивања помоћи узгајивачима млечних крава. За ту врсту помоћи могла су да конкуришу регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем млечних крава, а млечна крава јесте свако женско грло говеда старије од 24 месеца у тренутку објављивања јавног позива. 
 
 
Сточари са територије Града Зрењанина, који су добили помоћ, узгајају укупно 605 крава и следује им 240 килограма кукуруза по грлу, који могу да преузму након издавања одговарајуће потврде од стране Пољопривредне стручне службе Зрењанин.  
 
Републичка дирекција за робне резерве кукуруз намењен корисницима с овог подручја складишти у ринфузу у силосима у Панчеву и Иланџи, те се главна тема разговора у кабинету градоначелника тицала организације и могућности транспорта. 
- Ова помоћ ће нашим пољопривредницима, узгајивачима млечних крава, свакако добро доћи и Град Зрењанин, у сарадњи с Пољопривредном стручном службом, разматра на који начин и у што краћем року да меркантилни кукуруз допреми у Зрењанин и овде изврши расподелу. Пољопривредници, који за то имају техничких могућности, могу кукуруз преузети и сами, у наведеним силосима, али генерално то представља проблем, и из тог разлога Град Зрењанин излази им у сусрет, што је локалним самоуправама сугерисано и од стране Министарства пољопривреде - истакао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6878/Grad_0.jpg