Град Зрењанин издвојио 22 милиона динара за 199 ученичких и студентских стипендија - данас свечано уручени уговори

Уговори за ученичке и студентске стипендије за школску 2022/23 годину уручени су данас у Барокној Сали Градске куће најуспешнијим ученицима и студентима са територије града Зрењанина.

 


Све њих поздравио је градоначелник Симо Салапура у присуству чланова новоформираног Савета за образовање у коме су представници Предшколске установе, основних и средњих школа, Високе струковне школе, Факултета „Михајло Пупин“, као и представници ученичког и студентског дома и сви они који, како је рекао, чине да образовање у нашем граду добије нову димензију и још боље функционише. 
- Данашњи догађај јесте инвестиција у будућност у којој видим вас који данас овде стојите, који ћете можда бити одговорни у нашим предузећима и установама, приватним компанијама…Наш град се динамично и брзо развија, врло близу је и сан који сањамо, а то је да имамо изграђен ауто – пут до Београда и Новог Сада са којим верујем нећете отићи из Зрењанина већ ћете се брже враћати у свој град. Такође, инвестиције које долазе верујем везаће вас за ваш град. Ви као млади људи који сте жељни изазова, истраживања, имате снагу, можда и понуде у другим градовима и земљама и можете да одете и тамо, али, наша је жеља да се са искуством вратите у свој Зрењанин у свој град – рекао је градоначелник Салапура. 

 

 

Истакао је да је за ову годину за више од 50 процената повећан износ стипендија.
- Прошлогодишњи износ студентских стипендија износио је 8.400 динара, а сада је 13.000 динара, такође, прошлогодишњи износ ученичких стипендија износио је 5.400, а сада је 8.100 динара. Укупан број додељених стипендија је 199 док је укупан износ давања из буџета за ту намену  22 милиона динара. Трудићемо се да у наредном периоду, у складу са приливом у буџет, тај износ повећамо како бисмо још више изашли у сусрет вама који представљате себе и своју породицу и школу, али и свој град и своју земљу где год одете. Ми у вама видимо партнере и подршку, али и оне који ће критиковати и сугерисати и предложити решења. Ми смо овде да вас саслушамо и видимо како да помогнемо. Једна од таквих иницијатива јесте и формирање Савета за образовање, заједничка организација спортског дана, као и организација заједничке матурске журке на отвореном простору за све матуранте средњих школа, уз подршку Града Зрењанина  -  рекао је још градоначелник и пожелео свима да добро уче, да буду марљиви, вредни, храбри и да не одустају од својих циљева.
- Будите истрајни, а ми ћемо се трудити да обезбедимо још боље услове за ваше школовање – поручио је он.

 

 

У име стипендиста обратила се Ана Марјански студенткиња четврте године ПМФ у Новом Саду.
- Захвалила бих Граду Зрењанину и градоначелнику у име свих ученика и студената јер обраћате пажњу на наше образовање и наш труд, а ја могу само да обећам да ћемо наставити да се трудимо, улажемо у нашу будућност и наш град – казала је Ана Марјански.

 

 

Још једна од студенткиња ПМФ,  Тамара Миланков навела је да је стипендије добијала и као ученик средње школе, а да је тај вид помоћи посебно важан студентима који не живе у свом граду. 
- То је приход, наш лични и много нам значи, јер не морамо за све да тражимо новац од родитеља,  а уједно и један од мотива због којих се трудимо да на испитима имамо боље оцене – казала је Тамара Миланков.   

 


             

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6986/DODELA_STIPENDIJA_2023_00.jpg